Matsedel

Uppdaterad 2017-08-21

 

Matsedel - Vecka: 1, 6, 11, 16, 21, 36, 41, 46, 51
Måndag
Lunch | Wallenbergare med potatispuré, lingon och gräddsås.
Kvällsmat | Fransk bondomelett, tillsammans med en krispig sallad.
Tisdag
Lunch | Sweet chili och parmensanbakad laxfilé med en varm basilikasås.
Kvällsmat | Gyroskött med tomatpotatis och en vitlökmeze. Sallad.
Onsdag
Lunch | Skånsk kalops med kokt potatis och rödbetor.
Kvällsmat | Spagetti med köttfärssås. Till detta en tomat och grönsallad.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Kasslersymfoni med frukt och quinoapilaff.
Fredag
Lunch | Stekt panerad Schnitzel med stekt potatis och skysås.
Kvällsmat | Grillad lammytterfilé. Till det en portvinsås, bönemix och en svartrotspuré.
Lördag
Lunch | Stekt kycklingklubba med tomatsås och ris.
Kvällsmat | Färsbiff med potatis provencale och en grönpepparsås.
Söndag
Lunch | Rostbiff med potatisgratäng och en tomatsallad.
Kvällsmat | Pastasallad med varmrökt lax.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 2, 7, 12, 17, 22, 37, 42, 47, 52
Måndag
Lunch | Rotmos med oxbringa.
Kvällsmat | Pulled pork BBQ. Serveras med bröd, dressing och sallad.
Tisdag
Lunch | Pancobakad kattfisk som serveras med en kall skaldjursdressing.
Kvällsmat | Fylld pasta med pacetta och en svampsås.
Onsdag
Lunch | Ungersk gulasch med kokt ris och en kall yoghurt.
Kvällsmat | Pytt i panna med ägg och rödbetor.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Kvällens korv med ratatoille och potatispuré.
Fredag
Lunch | Pannbiff med lök. Serveras med lingon och gurka.
Kvällsmat | Lasagne med kvällens sallad.
Lördag
Lunch | Biff Rydberg med alla tillbehör.
Kvällsmat | Panerad kyckling med en basilika och tomatsås.
Söndag
Lunch | Fransk kalvytterfilé med skivad vitlökspotatis.
Kvällsmat | Valjevikens räksallad med chilimajonäs.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 3, 8, 13, 18, 23, 38, 43, 48
Måndag
Lunch | Köttfärslimpa med gräddsås. Till det lingon och gurka.
Kvällsmat | Wok på kyckling och grönsaker serveras med en kall vitlökscremé.
Tisdag
Lunch | Pepparrotkött på högrev. Serveras med rödbetor.
Kvällsmat | Korv Stroganoff med ris och kvällens sallad.
Onsdag
Lunch | Lax på Italienskt vis med pasta tagliatelle.
Kvällsmat | Bakad potatis med två olika fyllningar. Till detta en sallad.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Stekt marinerad karrékotlett med rödkål och kalvsky.
Fredag
Lunch | Biffstek med smörslungad lök.
Kvällsmat | Stekt kyckling med calvdossås och rotfruktskaka.
Lördag
Lunch | Honungsmarinerade revben med gräddsås, kanel och lingon.
Kvällsmat | Fläskfilégryta som serveras med kokt ris.
Söndag
Lunch | Helgstek med potatis och gelé.
Kvällsmat | Vår egen smörgåstårta.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 4, 9, 14, 19, 24, 34, 39, 44, 49
Måndag
Lunch | Ugnsbakad falukorv med potatismos och fetaostsallad.
Kvällsmat | Kvällens pastagratäng. Till det en sallad.
Tisdag
Lunch | Kycklinggryta med ris.
Kvällsmat | Shepard pie på nötfärs. Kvällens sallad.
Onsdag
Lunch | Högrevssauté på franskt vis. Serveras med bakade kulpotatis.
Kvällsmat | Fish and chips med en krispig sallad.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Pasta bolognese. Till det en tomatsallad.
Fredag
Lunch | Stekt fläsk med en löksås. Serveras med lingon.
Kvällsmat | Kvällens pizza. Till det en vitkålsallad.
Lördag
Lunch | Helstekt flankstek med rödvinssky och råstekt potatis.
Kvällsmat | Brässerad majskyckling med en champinjonsås.
Söndag
Lunch | Varmrökt lax med romsås och ärtor.
Kvällsmat | Kvällens paj med sallad.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 5, 10, 15, 20, 25, 35, 40, 45, 50
Måndag
Lunch | Stekta Småländska Isterband med dillstuvad potatis.
Kvällsmat | Fläskpannkaka med lingon och vitkålssallad.
Tisdag
Lunch | Bakad torskrygg med ägg och persiljesås.
Kvällsmat | Pasta all’Amatriacana med stekt zucchini och en sallad.
Onsdag
Lunch | Viltgryta med rårörda lingon och skogssvamp.
Kvällsmat | Kvällens hamburgare tillsammans med dressing och sötpotatischips.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.
Fredag
Lunch | Kålpudding med gräddsås och lingon.
Kvällsmat | Mexikansk afton med alla tillbehör.
Lördag
Lunch | Skomakarlåda med bacon och potatispuré.
Kvällsmat | Enchiladas. Fyllda med kyckling och mango chutney.
Söndag
Lunch | Bakad plattfisk med bacon och en skaldjurcremé.
Kvällsmat | Vår egen vegetariska lasagne.
Med reservation för ändringar.
Sommarmatsedel - Vecka: 26, 29, 32
Måndag
Lunch | Stekt fläsk med löksås. Kokt potatis och lingon.
Kvällsmat | Nötfärsbullar med svampsås. Klyftpotatis.
Tisdag
Lunch | Sweet chili och parmensanbakad laxfile med basilikasås.
Kvällsmat | Ugnsbakad falukorv med Ratatouille och stekt potatis.
Onsdag
Lunch | Biff Bourguignon med vitlökspotatis.
Kvällsmat | Lasagne som serveras med en blandsallad.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd, pannkakor, sylt och grädde.
Kvällsmat | Kycklingsallad med en Ceasardressing.
Fredag
Lunch | Biff a la Lindström. Rödbetor.
Kvällsmat | Pulled pork ,BBQ med bröd och en dressing och sallad.
Lördag
Lunch | Mörad biff med grönpepparsås och ugnsbakade tomater.
Kvällsmat | Fylld pasta med pancetta och svamp.
Söndag
Lunch | Kycklinggryta med ris.
Kvällsmat | Kvällens paj. Till det en sallad.
Med reservation för ändringar.
Sommarmatsedel - Vecka: 27, 30, 33
Måndag
Lunch | Köttfärslimpa med gräddsås. Lingon och gurka.
Kvällsmat | Wok på kyckling och grönsaker. Till detta en kall vitlökscremé.
Tisdag
Lunch | Pepparrotkött på högrev. Serveras med rödbetor.
Kvällsmat | Korv Stroganoff med ris och kvällens sallad.
Onsdag
Lunch | Lax på Italienskt vis med pasta tagliatelle.
Kvällsmat | Bakad potatis med två olika fyllningar. Till detta en sallad.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd, pannkakor, sylt och grädde.
Kvällsmat | Stekt marinerad karrékotlett med rödkål och kalvsky.
Fredag
Lunch | Biffstek med smörslungad lök.
Kvällsmat | Stekt Kyckling med calvadossås och rotfruktskaka.
Lördag
Lunch | Honungmarinerade revben med gräddsås, kanel och lingon.
Kvällsmat | Fläskytterfilélåda med kokt ris och sallad.
Söndag
Lunch | Helstekt kalvytterfilé med rödvinsås. Stekt bacon och haricotsvert.
Kvällsmat | Vegetarisk Lasagne. Serveras med en tomatsallad.
Med reservation för ändringar.
Sommarmatsedel - Vecka: 28, 31
Måndag
Lunch | Dillköttgryta med kokt potatis och gelé.
Kvällsmat | Pasta och köttfärssås. Sallad.
Tisdag
Lunch | Helstekt kotlettrad med sommarens primörer och kalvsky.
Kvällsmat | Kycklingklubba Milanesé. Tomatsallad.
Onsdag
Lunch | Ugnsbakad kattfisk med en kall skaldjursdressing.
Kvällsmat | Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.
Torsdag
Lunch | Sommarsoppa med nybakat bröd, pannkakor, sylt och grädde.
Kvällsmat | Spansk korvgryta. Vitlöksbröd och sallad.
Fredag
Lunch | Biff Stroganoff med saltgurka och gräddfil.
Kvällsmat | Asiatisk äggnudelwok.
Lördag
Lunch | Kalvfärsbiffar med dijongräddsås och råstekt potatis.
Kvällsmat | Stekt Kyckling med dragonsås. Bacon med bönor och sallad.
Söndag
Lunch | Helgstek med potatis och gelé.
Kvällsmat | Valjevikens räksallad med en chilimayonäs.
Med reservation för ändringar.
Vickningsmenyer | Uppdaterad 170908

Hjärtligt välkomna att äta på Valjeviken.
 

Tänk dock på att förbeställa i god tid, minst 7 dagar innan om ni vill beställa någon vickningsmeny!

Telefon: 0456-15115


 
1. Medelhavsbuffé | 210:-
Lufttorkad skinka, lufttorkad salami, kycklingspett, rostad paprika, kronärtskockshjärtan, svamp, räkor, varmrökt lax, olivmix, ostpaj, färskost, parmensanost, focacciabröd, Grekisk sallad med fetaost, frukt, ceasardressing.
2. Asiatisk buffé | 210:-
Rostbiff med soyasås, nudelwok med scampiräkor och salladslök, het kyckling (vitlök, curry, sambal oelek, mango), vårrullar, pak choykål, naanbröd, teriyakispett på kyckling, asiatisk bön- och äppelslaw, fruktsallad, asiatisk bönsallad, räkchips, soyasås = (fisksås, japansk soya, lime, ingefära, socker, sesamolja).
3. Räkfrossa | 170:-
Räkor, paj, bröd, sallad och färskost.
4. Ostbricka | 170:-
5. Kvällens sallad (ex kyckling med dressing) | 150:-
Utflycktsmeny (avser elever och kurser)
6. Pastasallad med kallskuret.
7. Potatissallad med kallskuret.
8. Blandad kycklingsallad.
Med reservation för ändringar.

Valjeviken

Herrgårdsvägen 97
Box 94
294 22 Sölvesborg
Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Pin It on Pinterest

Dela med dig