Matsedel

Uppdaterad 2020-01-07
Z

Vegetarisk lunch

På vardagar erbjuds alltid ett vegetariskt alternativ till lunchen!
Matsedel - Vecka: 1, 6, 11, 16, 21, 36, 41, 46, 51
Måndag
Lunch | Helstekt vildsvinsrygg med bakad jordärtskocka och svampsås.
Kvällsmat | Korv Rydberg med en senapscremé och tomatsallad.
Tisdag
Lunch | Sweet chili och parmensanbakad laxfilé med en varm basilikasås.
Kvällsmat | Asiatisk kycklingsallad med tortillabröd.
Onsdag
Lunch | Gräddkokt kyckling med vitlök och rosmarin. Till det serveras rostad västerbottenpotatis.
Kvällsmat | Nötfärsgratäng med potatis.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Kvällens pasta med ost och skinksås.
Fredag
Lunch | Kalvfärsbiffar med pepparsås och stekt potatis.
Kvällsmat | Gyroskött med tomatpotatis och vitlökssås.
Lördag
Lunch | Mörad högrev med kalvsky och vitlökspotatis.
Kvällsmat | Ugnsbakad kycklingklubba med tomatsås och ris.
Söndag
Lunch | Ugnsbakad plattfisk med skaldjurssås.
Kvällsmat | Rotfruktspanna med stekt korv och en kall färskostcremé.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 2, 7, 12, 17, 22, 37, 42, 47, 52
Måndag
Lunch | Helstekt fläskkarré med gräddsås och gelé.
Kvällsmat | Nudelwok på kyckling och grönsaker. Serveras med en thaivinägrett.
Tisdag
Lunch | Smörstekt rödtunga med svamp, rödbetor och vitvinssås.
Kvällsmat | Lasagne med kvällens sallad.
Onsdag
Lunch | Ungersk gulasch med ris och yoghurt.
Kvällsmat | Pytt i panna med ägg och rödbetor.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Krämig viltskav med svamp, lök, äpple och stekt tärnad potatis.
Fredag
Lunch | Pannbiff med lök och gräddsås. Serveras med lingon och gurka.
Kvällsmat | Fylld pasta med pancetta och svamp.
Lördag
Lunch | Flankstek med gratinerad potatis.
Kvällsmat | Panerad kyckling med ratatouille.
Söndag
Lunch | Fiskgryta med saffransaioli.
Kvällsmat | Valjevikens ost och skinksallad.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 3, 8, 13, 18, 23, 38, 43, 48
Måndag
Lunch | Köttfärslimpa med gräddsås, lingon och gurka.
Kvällsmat | Pulled pork BBQ med bröd, dressing och sallad.
Tisdag
Lunch | Helstekt marinerad kotlettrad med skysås och rödkål.
Kvällsmat | Korv Stroganoff med ris och kvällens sallad.
Onsdag
Lunch | Lax på Italienskt vis med pasta tagliatelle.
Kvällsmat | Bakad potatis med två fyllningar.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Chili con carne med ris.
Fredag
Lunch | Högrevsgryta med syrad grädde och sambal oelek.
Kvällsmat | Fläskfilé a lá Valjeviken.
Lördag
Lunch | Mjölad spättafilé med remouladsås.
Kvällsmat | Stekt kycklingfilé med svampsås och potatiskaka.
Söndag
Lunch | Helgstek med potatis och gelé.
Kvällsmat | Kvällens pastasallad.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 4, 9, 14, 19, 24, 39, 44, 49
Måndag
Lunch | Kycklinggryta med curry och ris.
Kvällsmat | Färsbiff med pepparsås och vitlökspotatis.
Tisdag
Lunch | Ugnsbakad plattfisk med smak av havet.
Kvällsmat | Skinksnitzel med pyttpotatis och en yoghurtcremé.
Onsdag
Lunch | Stekt fläsk med löksås och lingonsylt.
Kvällsmat | Pasta med köttfärssås.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Fish and chips med kvällens dressing.
Fredag
Lunch | Viltgryta med skogens guld.
Kvällsmat | Kvällens pizza med vitkålssallad.
Lördag
Lunch | Helstekt rosékalvytterfilé med rödvinssky och råstekt potatis.
Kvällsmat | Brässerad majskyckling med gratinerad potatis.
Söndag
Lunch | Varmrökt lax med romsås och ärtor.
Kvällsmat | Kvällens paj med sallad.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 5, 10, 15, 20, 25, 40, 45, 50
Måndag
Lunch | Ugnsbakad falukorv med potatismos.
Kvällsmat | Ravioli med parmesan.
Tisdag
Lunch | Kokt torskrygg med ägg och persiljesås.
Kvällsmat | Stekt kycklingbröst med citronsås.
Onsdag
Lunch | Helstekt karré med skysås och stekt potatis.
Kvällsmat | Kvällens hamburgare tillsammans med dressing och pommes frites.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.
Fredag
Lunch | Kålpudding med gräddsås och lingon.
Kvällsmat | Mexikansk afton.
Lördag
Lunch | Valjevikens fiskgratäng.
Kvällsmat | Kycklinggryta med ris.
Söndag
Lunch | Helstekt fläskfilé med råstekt potatis.
Kvällsmat | Bondomelett.
Med reservation för ändringar.
Vickningsmenyer | Uppdaterad 200601
Hjärtligt välkomna att äta på Valjeviken.
 
Tänk dock på att förbeställa i god tid, minst 7 dagar innan om ni vill beställa någon vickningsmeny!

Telefon: 0456-15115


 
1. Medelhavsbuffé | 220:-
Lufttorkad skinka, lufttorkad salami, kycklingspett, rostad paprika, kronärtskockshjärtan, svamp, räkor, varmrökt lax, olivmix, ostpaj, färskost, parmensanost, focacciabröd, Grekisk sallad med fetaost, frukt och vitlöksdressing.
Exotisk planka | 220:-
Rostbiff, kycklingspett, kalkonsalami, fläskpastrami, potatissallad, pastasallad, dressing, fyra sorters frukt, två sorters ostar, bröd, olivmix, blandsallad.
3. Räkfrossa | 170:-
Räkor, paj, bröd, sallad och färskost.
4. Ostbricka | 170:-
5. Tacobuffé special | 170:-
Med reservation för ändringar.

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739
Reception: 0456-334 730

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Dela med dig