Matsedel
Gäller från och med 2018-01-15. (Uppdaterad 2018-02-23)
Matsedel - Vecka: 1, 6, 11, 16, 21, 36, 41, 46, 51
Måndag Lunch | Köttfärslimpa med gräddsås. Till det lingon och gurka. Kvällsmat | Wok på kyckling och grönsaker serveras med en kall vitlökscremé. |
Tisdag Lunch | Pepparrotkött på högrev. Serveras med rödbetor. Kvällsmat | Korv Stroganoff med ris och kvällens sallad. |
Onsdag Lunch | Lax på Italienskt vis med pasta tagliatelle. Kvällsmat | Bakad potatis med två olika fyllningar. Till detta en sallad. |
Torsdag Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt. Kvällsmat | Stekt marinerad karrékotlett med rödkål och kalvsky. |
Fredag Lunch | Biffstek med smörslungad lök. Kvällsmat | Fläskfilégratäng som serveras med kokt ris. |
Lördag Lunch | Helstekt plumagris med ostcremé och citronsmör. Kvällsmat | Stekt kyckling med svampsås och rotfruktskaka. |
Söndag Lunch | Helgstek med potatis och gelé. Kvällsmat | Vår egen smörgåstårta. |
Matsedel - Vecka: 2, 7, 12, 17, 22, 37, 42, 47, 52
Måndag Lunch | Ugnsbakad falukorv med potatismos och fetaostsallad. Kvällsmat | Färsbiff med potatis provensale. Till det en pepparsås. |
Tisdag Lunch | Klubbfilé med bakad potatis samt en apelsin och svartpepparsås. Kvällsmat | Skinksnitzel med rotfrukspytt och en yoghurtcremé. |
Onsdag Lunch | Stekt fläsk med löksås. Till det lingonsylt. Kvällsmat | Fish and chips med en krispig sallad. |
Torsdag Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt. Kvällsmat | Wokad gnocchi med soltorkade tomater och parmensancremé. |
Fredag Lunch | Pasta bolognese med riven ost. Kvällsmat | Kvällens pizza. Till det en vitkålsallad. |
Lördag Lunch | Helstekt flankstek med rödvinssky och råstekt potatis. Kvällsmat | Brässerad majskyckling med en champinjonsås. |
Söndag Lunch | Varmrökt lax med romsås och ärtor. Kvällsmat | Kvällens paj med sallad. |
Matsedel - Vecka: 3, 8, 13, 18, 23, 38, 43, 48
Måndag Lunch | Stekta Småländska Isterband med dillstuvad potatis. Kvällsmat | Fläskpannkaka med lingon och vitkålssallad. |
Tisdag Lunch | Bakad torskrygg med ägg och persiljesås. Kvällsmat | Enchiladas, fyllda med en mexikansk röra. Till det en fruktsallad. |
Onsdag Lunch | Honungsmarinerade revben med gräddsås, kanel och lingon. Kvällsmat | Kvällens hamburgare tillsammans med dressing och pommes frites. |
Torsdag Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt. Kvällsmat | Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor. |
Fredag Lunch | Kålpudding med gräddsås och lingon. Kvällsmat | Mexikansk afton med alla tillbehör. |
Lördag Lunch | Skomakarlåda med bacon och potatispuré. Kvällsmat | Enchiladas. Fyllda med kyckling och mango chutney. |
Söndag Lunch | Bakad plattfisk med bacon och en skaldjurcremé. Kvällsmat | Köttbullar med stuvade makaroner. Sallad. |
Matsedel - Vecka: 4, 9, 14, 19, 24, 34, 39, 44, 49
Måndag Lunch | Wallenbergare med potatispuré, lingon och gräddsås. Kvällsmat | Korv Rydberg med en senapscremé och tomatsallad. |
Tisdag Lunch | Sweet chili och parmensanbakad laxfilé med en varm basilikasås. Kvällsmat | Gyroskött med tomatpotatis och en vitlökmeze. Sallad. |
Onsdag Lunch | Gräddkokt kyckling med vitlök och västerbottenpotatis. Kvällsmat | Moussaka på nötfärs och aubergine, med en blandsallad. |
Torsdag Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt. Kvällsmat | Grillad lammytterfilé med skysås och potatisgratäng. |
Fredag Lunch | Stekt panerad Schnitzel med stekt potatis och skysås. Kvällsmat | Texas chili med tortillasbröd och gräddfil. |
Lördag Lunch | Lövbiff med råstekt potatis och vitlökssmör. Kvällsmat | Ugnsbakad kycklingklubba med tomatsås och ris. |
Söndag Lunch | Dillkött på kalv med kokt potatis och gelé. Kvällsmat | Pastasallad med varmrökt lax. |
Matsedel - Vecka: 5, 10, 15, 20, 25, 35, 40, 45, 50
Måndag Lunch | Rotmos med rimmad fläsklägg. Kvällsmat | Pulled pork BBQ. Serveras med bröd, dressing och sallad. |
Tisdag Lunch | Pepparotsöverbakad koljafilé med en sandefjordsås. Kvällsmat | Lasagne med kvällens sallad. |
Onsdag Lunch | Ungersk gulasch med kokt ris och en kall yoghurt. Kvällsmat | Pytt i panna med ägg och rödbetor. |
Torsdag Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt. Kvällsmat | Krämig viltskav med svamp, lök, äpple och stekt tärnad potatis. |
Fredag Lunch | Pannbiff med lök. Serveras med lingon och gurka. Kvällsmat | Fylld pasta med pancetta och en svampsås. |
Lördag Lunch | Biff Rydberg med alla tillbehör. Kvällsmat | Panerad kyckling med en basilika och tomatsås. |
Söndag Lunch | Fransk kalvytterfilé med skivad vitlökspotatis. Kvällsmat | Valjevikens räksallad med chilimajonäs. |
Sommarmatsedel - Vecka: 26, 29, 32
Måndag Lunch | Stekt fläsk med löksås. Kokt potatis och lingon. Kvällsmat | Nötfärsbullar med svampsås. Klyftpotatis. |
Tisdag Lunch | Sweet chili och parmensanbakad laxfile med basilikasås. Kvällsmat | Ugnsbakad falukorv med Ratatouille och stekt potatis. |
Onsdag Lunch | Biff Bourguignon med vitlökspotatis. Kvällsmat | Lasagne som serveras med en blandsallad. |
Torsdag Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd, pannkakor, sylt och grädde. Kvällsmat | Kycklingsallad med en Ceasardressing. |
Fredag Lunch | Biff a la Lindström. Rödbetor. Kvällsmat | Pulled pork ,BBQ med bröd och en dressing och sallad. |
Lördag Lunch | Mörad biff med grönpepparsås och ugnsbakade tomater. Kvällsmat | Fylld pasta med pancetta och svamp. |
Söndag Lunch | Kycklinggryta med ris. Kvällsmat | Kvällens paj. Till det en sallad. |
Sommarmatsedel - Vecka: 27, 30, 33
Måndag Lunch | Köttfärslimpa med gräddsås. Lingon och gurka. Kvällsmat | Wok på kyckling och grönsaker. Till detta en kall vitlökscremé. |
Tisdag Lunch | Pepparrotkött på högrev. Serveras med rödbetor. Kvällsmat | Korv Stroganoff med ris och kvällens sallad. |
Onsdag Lunch | Lax på Italienskt vis med pasta tagliatelle. Kvällsmat | Bakad potatis med två olika fyllningar. Till detta en sallad. |
Torsdag Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd, pannkakor, sylt och grädde. Kvällsmat | Stekt marinerad karrékotlett med rödkål och kalvsky. |
Fredag Lunch | Biffstek med smörslungad lök. Kvällsmat | Stekt Kyckling med calvadossås och rotfruktskaka. |
Lördag Lunch | Honungmarinerade revben med gräddsås, kanel och lingon. Kvällsmat | Fläskytterfilélåda med kokt ris och sallad. |
Söndag Lunch | Helstekt kalvytterfilé med rödvinsås. Stekt bacon och haricotsvert. Kvällsmat | Vegetarisk Lasagne. Serveras med en tomatsallad. |
Sommarmatsedel - Vecka: 28, 31
Måndag Lunch | Dillköttgryta med kokt potatis och gelé. Kvällsmat | Pasta och köttfärssås. Sallad. |
Tisdag Lunch | Helstekt kotlettrad med sommarens primörer och kalvsky. Kvällsmat | Kycklingklubba Milanesé. Tomatsallad. |
Onsdag Lunch | Ugnsbakad kattfisk med en kall skaldjursdressing. Kvällsmat | Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor. |
Torsdag Lunch | Sommarsoppa med nybakat bröd, pannkakor, sylt och grädde. Kvällsmat | Spansk korvgryta. Vitlöksbröd och sallad. |
Fredag Lunch | Biff Stroganoff med saltgurka och gräddfil. Kvällsmat | Asiatisk äggnudelwok. |
Lördag Lunch | Kalvfärsbiffar med dijongräddsås och råstekt potatis. Kvällsmat | Stekt Kyckling med dragonsås. Bacon med bönor och sallad. |
Söndag Lunch | Helgstek med potatis och gelé. Kvällsmat | Valjevikens räksallad med en chilimayonäs. |
Vickningsmenyer | Uppdaterad 170908
Hjärtligt välkomna att äta på Valjeviken.
Tänk dock på att förbeställa i god tid, minst 7 dagar innan om ni vill beställa någon vickningsmeny!
Telefon: 0456-15115
1. Medelhavsbuffé | 210:- Lufttorkad skinka, lufttorkad salami, kycklingspett, rostad paprika, kronärtskockshjärtan, svamp, räkor, varmrökt lax, olivmix, ostpaj, färskost, parmensanost, focacciabröd, Grekisk sallad med fetaost, frukt, ceasardressing. |
2. Asiatisk buffé | 210:- Rostbiff med soyasås, nudelwok med scampiräkor och salladslök, het kyckling (vitlök, curry, sambal oelek, mango), vårrullar, pak choykål, naanbröd, teriyakispett på kyckling, asiatisk bön- och äppelslaw, fruktsallad, asiatisk bönsallad, räkchips, soyasås = (fisksås, japansk soya, lime, ingefära, socker, sesamolja). |
3. Räkfrossa | 170:- Räkor, paj, bröd, sallad och färskost. |
4. Ostbricka | 170:- |
5. Kvällens sallad (ex kyckling med dressing) | 150:- |
Utflycktsmeny (avser elever och kurser) 6. Pastasallad med kallskuret. 7. Potatissallad med kallskuret. 8. Blandad kycklingsallad. |