Matsedel

Uppdaterad 2018-06-07

 

Matsedel - Vecka: 1, 6, 11, 16, 21, 36, 41, 46, 51
Måndag
Lunch | Honungsmarinerade revben med gräddsås, kanel och lingon.
Kvällsmat | Korv Rydberg med en senapscremé och tomatsallad.
Tisdag
Lunch | Sweet chili och parmensanbakad laxfilé med en varm basilikasås.
Kvällsmat | Gyroskött med tomatpotatis och en vitlökmeze. Sallad.
Onsdag
Lunch | Gräddkokt kyckling med vitlök och rosmarin. Till det rostad västerbottenpotatis.
Kvällsmat | Köttfärsgratäng på nötfärs. Till det en blandsallad.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Kvällens pasta med ost och skinksås.
Fredag
Lunch | Wallenbergare med potatispuré, lingon och gräddsås.
Kvällsmat | Texas chili med tortillasbröd och gräddfil.
Lördag
Lunch | Helstekt kalvytterfilé med vitlökspotatis.
Kvällsmat | Ugnsbakad kycklingklubba med tomatsås och ris.
Söndag
Lunch | Sjömansbiff med lingon och saltgurka.
Kvällsmat | Rotfruktspanna med stekt korv och en kall färskostcremé.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 2, 7, 12, 17, 22, 37, 42, 47, 52
Måndag
Lunch | Helstekt fläskkarré med rostade kulpotatis och en gräddsås.
Kvällsmat | Pulled pork BBQ. Serveras med bröd, dressing och sallad.
Tisdag
Lunch | Pepparrotsöverbakad koljafilé med en sandefjordsås.
Kvällsmat | Lasagne med kvällens sallad.
Onsdag
Lunch | Ungersk gulasch med kokt ris och en kall yoghurt.
Kvällsmat | Pytt i panna med ägg och rödbetor.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Krämig viltskav med svamp, lök, äpple och stekt tärnad potatis.
Fredag
Lunch | Pannbiff med lök. Serveras med lingon och gurka.
Kvällsmat | Fylld pasta med en wok på pancetta och svamp.
Lördag
Lunch | Biff Rydberg med alla tillbehör.
Kvällsmat | Panerad kyckling med en basilika och tomatsås.
Söndag
Lunch | Valjevikens fiskgratäng.
Kvällsmat | Valjevikens ost och skinksallad.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 3, 8, 13, 18, 23, 38, 43, 48
Måndag
Lunch | Köttfärslimpa med gräddsås. Till det lingon och gurka.
Kvällsmat | Nudelwok på kyckling och grönsaker. Serveras med en thaivinägrett.
Tisdag
Lunch | Helstekt marinerad kotlettrad med rödkål. Till det en kalvskysås.
Kvällsmat | Korv Stroganoff med ris och kvällens sallad.
Onsdag
Lunch | Lax på Italienskt vis med pasta tagliatelle.
Kvällsmat | Bakad potatis med två olika fyllningar. Till detta en sallad.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Stekt raggmunk med gratinerad kassler.
Fredag
Lunch | Biff Bourgogne. Till det smörslungad vitlökspotatis.
Kvällsmat | Fläskfilégratäng som serveras med kokt ris.
Lördag
Lunch | Panerad spättafilé med remouladsås.
Kvällsmat | Stekt kycklingfilé med svampsås och rotfruktskaka.
Söndag
Lunch | Helgstek med potatis och gelé.
Kvällsmat | Kvällens pastasallad. Serveras med en kall dressing.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 4, 9, 14, 19, 34, 39, 44, 49
Måndag
Lunch | Kycklinggryta Marengo. Serveras med ris.
Kvällsmat | Färsbiff med vitlökspotatis. Till det en pepparsås.
Tisdag
Lunch | Ugnsbakad plattfisk, tillsammans med grädde och primörer.
Kvällsmat | Skinksnitzel med pyttpotatis och en yoghurtcremé.
Onsdag
Lunch | Stekt fläsk med löksås. Serveras med lingonsylt.
Kvällsmat | Pasta Bolognesé. Till det en sallad och riven ost.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Fish and chips med kvällens dressing.
Fredag
Lunch | Lammgryta provencale.
Kvällsmat | Kvällens pizza. Till det en vitkålsallad.
Lördag
Lunch | Helstekt rosékalvytterfilé med rödvinssky och råstekt potatis.
Kvällsmat | Brässerad majskyckling med en potatisgratäng.
Söndag
Lunch | Varmrökt lax med romsås och ärtor.
Kvällsmat | Kvällens paj med sallad.
Med reservation för ändringar.
Matsedel - Vecka: 5, 10, 15, 20, 35, 40, 45, 50
Måndag
Lunch | Ugnsbakad falukorv med potatismos och fetaostsallad.
Kvällsmat | Fläskpannkaka med lingon och vitkålssallad.
Tisdag
Lunch | Bakad torskrygg med ägg och persiljesås.
Kvällsmat | Stekt kycklingbröst med en citronsås och en sallad.
Onsdag
Lunch | Stekt panerad Schnitzel med stekt potatis och skysås.
Kvällsmat | Kvällens hamburgare tillsammans med dressing och pommes frites.
Torsdag
Lunch | Dagens soppa med nybakat bröd. Till detta serveras pannkakor, grädde och sylt.
Kvällsmat | Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.
Fredag
Lunch | Kålpudding med gräddsås och lingon.
Kvällsmat | Mexikansk afton med alla tillbehör.
Lördag
Lunch | Ugnsbakad plattfisk. Till det serveras en vitvinsås.
Kvällsmat | Kycklinggryta med ris.
Söndag
Lunch | Helstekt fläskfilé med råstekt potatis.
Kvällsmat | Köttbullar med stuvade makaroner. Sallad.
Med reservation för ändringar.
Sommarmatsedel - Vecka: 24, 27, 30, 33
Måndag
Lunch | Köttfärslimpa med gräddsås, lingon och gurka.
Kvällsmat | Wok på gnocchi och grönsaker som serveras med pancetta och kvällens cremé.
Tisdag
Lunch | Gräddkokt kyckling med vitlök och västerbottenpotatis.
Kvällsmat | Lasagne med kvällens sallad.
Onsdag
Lunch | Lax på Italienskt vis med pasta tagliatelle.
Kvällsmat | Bakad potatis med två olika fyllningar. Till detta en sallad
Torsdag
Lunch | Sommarsoppa med pannkakor och sylt.
Kvällsmat | Fläskfilégratäng som serveras med ris.
Fredag
Lunch | Biff á la Lindström. Serveras med rödbetor.
Kvällsmat | Grillkväll med tillbehör och salladsbord.
Lördag
Lunch | Ugnsbakad plattfisk. Till det serveras en vitvinsås.
Kvällsmat | Stekt kyckling med citronsås och råstekt potatis.
Söndag
Lunch | Helstekt kalvytterfilé med rödvinsås. Stekt bacon och bönor.
Kvällsmat | Kvällens ost och skinksallad.
Med reservation för ändringar.
Sommarmatsedel - Vecka: 25, 28, 31
Måndag
Lunch | Biff Stroganoff med ris.
Kvällsmat | Kvällens pasta med köttfärssås. Sallad.
Tisdag
Lunch | Helstekt kotlettrad med sommarens primörer och kalvsky.
Kvällsmat | Kycklingklubba Milanesé. Tomatsallad.
Onsdag
Lunch | Pestobakad torskrygg med citronsås.
Kvällsmat | Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor.
Torsdag
Lunch | Sommarsoppa med pannkakor och sylt.
Kvällsmat | Spansk korvgryta med kryddris.
Fredag
Lunch | Kalvfärsbiffar med dijónsås och råstekt potatis.
Kvällsmat | Grillkväll med tillbehör och salladsbord.
Lördag
Lunch | Varmrökt lax med en kall örtcremé.
Kvällsmat | Stekt kyckling med svampsås och rotfruktskaka.
Söndag
Lunch | Lammytterfilé med en skysås och potatisgratäng.
Kvällsmat | Rotfruktspanna med stekt korv. Till det en färkostcremé.
Med reservation för ändringar.
Sommarmatsedel - Vecka: 26, 29, 32
Måndag
Lunch | Stekt fläsk med löksås. Kokt potatis och lingon.
Kvällsmat | Nötfärsbullar med svampsås och klyftad potatis.
Tisdag
Lunch | Sweet chili och parmensanbakad laxfile med basilikasås.
Kvällsmat | Ugnsbakad falukorv med en ratatoille och stekt potatis.
Onsdag
Lunch | Kycklinggryta med ris.
Kvällsmat | Fylld pasta med pancetta och svamp.
Torsdag
Lunch | Sommarsoppa med pannkakor och sylt.
Kvällsmat | BBQ pulled pork med bröd, dressing och sallad.
Fredag
Lunch | Rullad plattfisk som gräddbakas i ugn tillsammans med vitlök och primörer.
Kvällsmat | Grillkväll med tillbehör och salladsbord.
Lördag
Lunch | Pannbiff med lök med lingon och gurka.
Kvällsmat | Asiatisk äggnudelwok på strimlad kyckling och grönsaker.
Söndag
Lunch | Sjömansbiff. Serveras med lingon och saltgurka
Kvällsmat | Pastasallad med varmrökt lax.
Med reservation för ändringar.
Vickningsmenyer | Uppdaterad 170908

Hjärtligt välkomna att äta på Valjeviken.
 

Tänk dock på att förbeställa i god tid, minst 7 dagar innan om ni vill beställa någon vickningsmeny!

Telefon: 0456-15115


 
1. Medelhavsbuffé | 210:-
Lufttorkad skinka, lufttorkad salami, kycklingspett, rostad paprika, kronärtskockshjärtan, svamp, räkor, varmrökt lax, olivmix, ostpaj, färskost, parmensanost, focacciabröd, Grekisk sallad med fetaost, frukt, ceasardressing.
2. Asiatisk buffé | 210:-
Rostbiff med soyasås, nudelwok med scampiräkor och salladslök, het kyckling (vitlök, curry, sambal oelek, mango), vårrullar, pak choykål, naanbröd, teriyakispett på kyckling, asiatisk bön- och äppelslaw, fruktsallad, asiatisk bönsallad, räkchips, soyasås = (fisksås, japansk soya, lime, ingefära, socker, sesamolja).
3. Räkfrossa | 170:-
Räkor, paj, bröd, sallad och färskost.
4. Ostbricka | 170:-
5. Kvällens sallad (ex kyckling med dressing) | 150:-
Utflycktsmeny (avser elever och kurser)
6. Pastasallad med kallskuret.
7. Potatissallad med kallskuret.
8. Blandad kycklingsallad.
Med reservation för ändringar.

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Pin It on Pinterest

Dela med dig