Rehabilitering

Rehabilitering

På Valjeviken arbetar vi i multimodala rehabiliteringsteam, som består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, kurator, logoped samt fritidsledare.

Rehabiliteringen sker utifrån remiss. Varje rehabiliteringvistelse startar med att man får träffa rehabteamet och upprätta en rehabiliteringsplan. Vistelseperioden är två till fyra veckor, beroende på vilket landsting man söker ifrån. Förutom insatser från rehabpersonalen, ingår det fritidsaktiviteter på kvällar och helger. Samt möjlighet till egenträning på ledig tid, både i gym, idrottshall och simhall.

Simhall

Vår tillgängliga simhall har en 25-metersbassäng som håller 27-28 grader, två träningsbassänger/rehabiliteringsbassänger som håller 33-34 grader samt bubbelpool med 36-gradigt vatten. Den ena av träningsbassängerna har dessutom höj- och sänkbar botten. I simhallen finns också ångbastu samt olika redskap för träning. Naturligtvis har vi lift ner i både träningsbassängen samt 25-metersbassängen.

Träningslokaler

Vår ljusa och trevliga fysioterapilokal är välutrustat och ses kontinuerligt över för att möta dina behov av träning. I behandlingssituation får du instruktion och stöd av fysioterapeut eller assistent. Du har också tillgång till vårt gym och idrottshall för att på fritiden träna på egen hand.

Boende

Är man här på rehabiliteringsvistelse bor man alltid i enkelrum. Har man med egna assistenter eller anhöriga kan man välja att bo i enkel eller dubbelrum. Vi har även portabla liftar av olika slag, samt div. hjälpmedel, kontakta oss gärna före vistelsen för praktisk information. Personliga hjälpmedel tar man med sig. Rummen är handikappanpassade.

Vår matsal är stor och serverar hemlagad husmanskost som lagas av våra kockar, önskar man specialkost eller dylikt, meddela det före vistelsen.

I vår stora park med direkt anslutning till havet finns möjlighet till promenader eller att bara njuta av lugnet och den fina omgivningen. Vi gränsar dessutom till ett naturreservat med ek- och bokskog.

Läs mer om Boende >

Kommunikationer

Som gäst ordnar du själv dina resor till och från Valjeviken, kommer du på rehabilitering är du beviljad sjukresa till/från din vistelse.

 

Ansökan om vistelse på Valjeviken

Ladda ner blanket här: QBF_7.5.18_Ansokningsblankett_rehab

Extern rehabilitering

Extern rehabilitering Blekinge

Om du är intresserad av inneliggande neurologisk rehabilitering och bor i Blekinge, kontakta din vårdgivare för mer information.

Extern rehabilitering Skåne

Om du är intresserad av inneliggande neurologisk rehabilitering och bor i Skåne, klicka här för mer information.

Extern rehabilitering Västra Götaland

Om du är intresserad av inneliggande neurologisk rehabilitering och bor i Västra Götaland, klicka här för mer information.

Share This