Rehabilitering

Z

Vi har avtal med regioner och landsting

 
Avtalen med bl.a Stockholm, Östergötland och Västra Götaland gör att det finns upparbetade rutiner för när man vill söka för en vistelse på Valjeviken. Patienter i t.ex Stockholm som beviljats en rehabiliteringsvistelse av landstinget har möjlighet att själv välja rehabiliteringsaktör.

Valjeviken är godkänd och auktoriserad av Stockholms Läns Landsting för rehabilitering vid neurologisk sjukdom.

Läs mer på 1177 – vårdguiden!

Vi vill understryka att vi tar emot gäster från hela Sverige.

Välkommen till Valjeviken på rehabilitering, rehabilitering med tema eller rekreation.

Under hela året finns det möjlighet att komma till Valjeviken på neurologisk rehabilitering. Vistelseperioden är vanligtvis två till tre veckor. | Läs mer!

Rehabilitering med tema har som syfte att ge en fördjupad kunskap om din diagnos, lagar, behandlingsmodeller samt att varva detta med behandling individuellt och i grupp. | Läs mer!

I de teoretiska delarna samarbetar vi med vår egen folkhögskola.

Valjeviken har allt man behöver för att man ska kunna koncentrera sig på syftet med vistelsen. Här finns moderna lokaler och redskap för fysioterapi. En stor idrottshall och en simhall i SPA-miljö med 25-meters bassäng och rehabiliteringsbassänger. Boendet har full hotellstandard med anpassade enkelrum där nödvändiga hjälpmedel också får plats.

Utemiljön ger utrymme för massor av aktiviteter och närheten till havet är en tillgång. Här finns all möjlig kompetens att tillgå och här finns luft för själen att andas. I denna inkluderande miljö har du möjlighet att gå vidare till en förbättrad livssituation.

Sagt om rehabiliteringen

Valjeviken – dit du längtar

” Första gången jag hörde talas om Valjeviken var genom en medlem i Neuroförbundet-Malmö. Hans beskrivning var så översvallande positiv, att jag först blev ganska skeptisk. Sedan dess har jag deltagit i rehabilitering Tema MS, rehabilitering/ rekreationsveckor, må bra tema, ridtema och varit med på Valjeambassadörsdagar.

För mig har vistelserna på Valjeviken haft stor betydelse både fysiskt och mentalt. Det känns nästan som att komma till ett andra hem, när man möter den alltid lika glada och hjälpsamma personalen. När man står där med matbrickan och ser villrådig ut kommer genast någon ur personalen och hjälper till. All träning är individuellt anpassad och man lägger upp ett program i samråd med fysioterapeuter, arbetsterapeuter och fritidsledare.

Valjeviken har förmodligen landets vackrast belägna simhall med panoramafönster mot havet. I simhallen finns 25 meters bassäng, bubbelpool och en bassäng med varmt vatten där även gäster med stora funktionshinder kan bada. På sommaren har man en utomhuspool, och jag blir som en ny människa efter ett dopp i den.

Jag tycker det är viktigt att träffa andra personer som drabbats av neurologiska sjukdomar. Man kan ge varandra tips och utbyta erfarenheter av olika former av behandling och läkemedel. Detta i kombination med personalens professionalism gör att man aldrig lämnar Valjeviken utan att ha lärt sig något nytt och fått nya krafter för att ta itu med den ofta ganska grå vardagen.”

Eddie Fremer

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Pin It on Pinterest

Dela med dig