Fritiden

Fritiden på Valjeviken

En aktiv fritid är en viktig del av tiden på Valjeviken vare sig man går på en kortare eller längre kurs eller är här som patient/gäst i rehabilitering/rekreation.

Nästan varje vardagskväll finns det organiserade aktiviteter. Oftast är både deltagare på folkhögskolan och patienter/gäster på rehabiliteringen inbjudna att delta. Och alla är välkomna att komma ner till fritidslokalen för häng, spel av olika slag och, inte minst, förtroendefulla samtal. Vi försöker också i mån av utrymme ge möjlighet till utflykter. För en del av utflykterna får man själv stå för självkostnaden när det kommer till entréavgifter, externa matställen etc.

Det finns flera tankar bakom synen på en aktiv fritid. Dels kan fritidsaktiviteter utgöra bra träningsmoment, intellektuellt – fysiskt – psykiskt, dels är det en viktig social verksamhet med många glada skratt där man knyter viktiga kontakter för framtiden. Men det finns också andra argument varför vi vill lyfta fram fritiden.

I fritidsaktiviteterna får du en chans att prova på nya saker och upptäcka att du kan mera än du tror. Fritidsaktiviteterna är inriktade på att visa på möjligheter i stället för hinder. Allt går inte, men nästan allt. På köpet får du möjlighet att hitta en sysselsättning som du kan ta med till hemorten och nya nätverk. Med den fina natur som Valjeviken kan bjuda på får du
många fina upplevelser och avkoppling i en avstressande miljö.

Share This