Boende

Boende

På Valjeviken har vi gäster där en del bor ett eller flera läsår, en del några veckor och andra enstaka nätter. Allt från internatelever, till kortare kurser, rehabpatienter och hotell- samt konferensgäster. Vissa saker skiljer boende åt, vilket du kan läsa om nedan, och vissa andra gäller alla typer av boende:

  • Du checkar in och får din nyckel hos receptionen vid ankomst.
  • Sängkläder, handdukar ingår för alla gäster utom internatelever.
  • Hygienartiklar tar du själv med. Finns annars att köpa i receptionen.
  • Har du egna speciella utformade hjälpmedel, tar du med dem.
  • Liftar finns. En del fasta på rummen, annars portabla.

Elevboende

Som deltagare på folkhögskolan har du möjlighet att bo på skolans internat. Vi har lite olika typer av boende, beroende på hur självständig man är eller hur mycket hjälp man behöver. Allt från att bo i huvudbyggnaden med närhet till allt. Till ett mer självständigt boende i villa eller radhuslägenhet 100-200m från skolan. Som internatboende ingår alla måltider i månadshyran, som frukost, lunch, fika, middag och kvällsfika, såväl vardagar som helger. Läs mer om internatboende (Länk till FSR)

Rehab-boende

Är man här på rehabiliteringsvistelse eller rekreation bor man alltid i enkelrum. Har man med egna assistenter eller anhöriga kan man välja att bo i enkel eller dubbelrum. På många av rummen finns elsängar och annan utrustning, som underlättar för dig. Vi har även portabla liftar av olika slag, samt div. hjälpmedel, kontakta oss gärna före vistelsen för praktisk information. Personliga hjälpmedel tar man med sig.

Korta kurser och läger

Kommer du på en kortkurs eller på läger bor du vanligtvis i Drottninggården som är av enklare hotellstandard med handikappanpassad toalett och dusch på varje rum. Alla rum är tillgängliga för dig med rörelsehinder och de flesta av rummen fungerar bra som dubbelrum. Portabla liftar finns att låna. Vi samverkar med olika föreningar och förbund i funktionshinderrörelsen kring dessa korta kurser/läger och all bokning sker via aktuell förening.

Övrigt boende

Vi erbjuder även under vissa perioder och beroende av lediga platser boende till konferens- och hotellgäster, bland annat i samband med Sweden Rock. Oftast på Drottninggården som är tillgänglig även för dig med rörelsehinder. Likaså kan du som är anhörig till någon deltagare på folkhögskolan bo över enstaka nätter i mån av plats. Kontakta receptionen för mer information.

Reception

Öppettider vardagar
08.00-15.30
(Lunchstängt 12.30-13.30)

Telefon
0456-151 15

Share This