Boende

Kommunikationer
Som gäst ordnar du själv dina resor till och från Valjeviken. Med tåg ”Kustpilen” kommer man bekvämt till Sölvesborg. Flygplatser finns på fem mils avstånd i Ronneby och Kristianstad. Det finns också bussförbindelse med Sölvesborgs centrum med avgång/ankomst en gång i timmen vardagar och varannan timme på helger. Taxi i Sölvesborg har många körningar till Valjeviken och är vana vid handikapptransporter.

Inkvartering
Vi har 75 gästrum, med egen dusch och toalett. Det finns även 11 enkelrum i ett annex med vandrarhemsstandard, varav 6 st har dusch och toalett i korridor.

Rummen är uppdelade på olika byggnader.

Drottninggården 26 rum, På många av rummen finns elsängar och annan utrustning, som underlättar för dig. Vi har även portabla liftar av olika slag, samt div. hjälpmedel, kontakta oss gärna före vistelsen för praktisk information. Personliga hjälpmedel tar man med sig. Rummen har varierande storlek och standard. Våra rum är i genomsnitt ganska små, en del av dubbelrummen har två sängar andra en säng och bäddsoffa. Trippelrummen har två sängar och en bäddsoffa. Är man här på rehabiliteringsvistelse, diagnoskurs eller aktivitetskurs bor man alltid i enkelrum. Har man med egna assistenter eller anhöriga kan man välja att bo i enkel eller dubbelrum.

Här finns bibliotek och dagrum, tv-rum m.m.

Vår matsal är stor och serverar hemlagad husmanskost som lagas av våra kockar, önskar man specialkost eller dylikt, meddela det före vistelsen.

I vår stora park med direkt anslutning till havet finns möjlighet till promenader eller att bara njuta av lugnet och den fina omgivningen. Vi gränsar dessutom till ett naturreservat med ek- och bokskog.

Vår simhall erbjuder tre olika bassänger. En 25-metersbassäng som håller 28 grader, en varmbassäng på 34 grader samt en träningsbassäng med höj och sänkbar botten, också den håller 34 grader. Vi har även bubbelpool och barnpool, ångbastu samt traditionell bastu. Det finns lift till alla bassänger.
På anläggningen finns idrottshall med möjlighet till allt från badminton till rullstolshandboll.

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This