Samverkanskurser

Samverkanskurser är en typ av korta kurser där vi samverkar med ideella föreningar, ofta funktionshinderorganisationer. Valjeviken folkhögskola hjälper till att utforma program och bidrar utan extra kostnad med personal, lokaler och aktiviteter och ni bidrar själva med de kompetenser ni har. Ni betalar själva för eventuella inträden vid utflykter, material och underhållning. Ingen moms tillkommer.

Om kursen uppfyller vissa syften som finns angivna finns det också möjlighet att söka bidrag hos Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) för kost, logi, resor, samt förlorad arbetsförtjänst. För detta har vi tagit fram några ramprogram som vi anpassar till era medlemmars behov där vi ser att det är möjligt. I dessa ramprogram medverkar ofta våra specialistkompetenser. Valjeviken Folkhögskola hjälper er förening att söka bidrag från SPSM.

Om ni känner att ni vill ha ett annat innehåll, än vad SPSM kräver för att ge bidrag, och därför inte vill söka dessa bidrag stöttar vi funktionshinderorganisationer med 20 % rabatt på kost och logi.

Ramprogram och förutsättningar för SPSM

Programkoordinator: Sanna Dusak, sanna.dusak@valjeviken.se, 0456-16981.

Ramprogram betyder att vi har skapat några program att utgå ifrån när vi söker bidrag till samverkanskurser hos SPSM.

Ramprogrammen är framåtsyftande för att du ska få med kunskaper och verktyg som stöd för att förändra din vardag i din hemmiljö. Programmen utgår oftast från dig med neurologisk diagnos och dina anhöriga och de svårigheter som man kan ställas inför när man drabbas av en diagnos. Våra specialister bidrar med föreläsningar och prova på aktiviteter. Vissa program kan anpassas även till föreningar som arbetar med andra typer av diagnoser.

Dessa program innehåller inte så mycket rekreation utan de inslagen har ni möjlighet att ordna själva utanför kurstid. Vi hjälper till även där så långt det är möjligt.

Under 2022 kommer vi att jobba med följande rubriker för ramprogram:

Aktiv rehabilitering i utomhusmiljö, veckokurs måndag-fredag

När livet inte blev som det var tänkt – en handlingsplan för att gå vidare, helgkurs

Lär dig mer om rehabiliteringsinsatser som hjälper dig vidare. Veckokurs. Inriktning att hantera kommunikation, hjärntrötthet, problem med minne och andra kognitiva svårigheter. Syfte: Att genom föreläsningar och praktiska övningar få kunskap om neurologisk diagnos samt hur rätt rehabiliteringsinsatser kan ge förbättrad livskvalité

Prova på rehabiliteringsinsatser. Veckokurs.
För dig med neurologiska diagnoser, inriktning muskler, balans och fysisk fatique.
Syfte: Att genom föreläsningar och praktiska övningar få kunskap om neurologisk diagnos samt hur rätt rehabiliteringsinsatser kan ge förbättrad livskvalité.

 

 

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This