Valjehälsan

p

Valjehälsans vaccinationstelefon

 
För att möta det ökade antalet samtal till vår vaccinationstelefon och därmed förbättra tillgängligheten kommer vi från och med nu ha telefonen öppen helgfria måndagar och onsdagar mellan klockan 16-18. Observera de nya öppettiderna! Vår vaccinationstelefon har nummer: 0456-329 59

Från den 1 september gäller följande rekommendationer:

 • Vuxna 65 år och äldre samt personer i riskgrupp från 18 års ålder rekommenderas ytterligare en påfyllnadsdos inför kommande höst- och vintersäsong. Rekommendation gäller alla som har ökad risk för allvarlig covid-19-sjukdom: gravida, personer med nedsatt immunförsvar, personer med hjärt- och lungsjukdom med flera grupper. För de av er som tidigare omfattats av rekommendationen om en fjärde dos (personer boende på SÄBO för äldre, personer som har fyllt 18 år och har hemtjänst eller hemsjukvård, personer som är 65 år (födda fr om 1957) och äldre och personer 18 år och äldre med måttlig till allvarlig immunbrist eller med Downs syndrom) blir höstens dos tredje påfyllnadsdosen (totalt 5 doser), för övriga riskgrupper blir det påfyllnadsdos 2 (totalt 4 doser).
  Så tillhör du inte grupperna: personer boende på SÄBO för äldre, personer som har fyllt 18 år och har hemtjänst eller hemsjukvård, personer som är 65 år (födda fr om 1957) och äldre och personer 18 år och äldre med måttlig till allvarlig immunbrist eller med Downs syndrom är det enbart totalt 4 doser som gäller.
 • Barn 12–17 år rekommenderas vaccination med två doser, det vill säga att nuvarande rekommendation kvarstår.
 • Vuxna 18–64 år rekommenderas vaccination med tre doser, som enligt nuvarande rekommendation. Den som vill ta ytterligare en påfyllnadsdos, dos 4, inför kommande säsong kan göra det.

Intervallen mellan vaccinationstillfällena är för närvarande:
Påfyllnadsdos 1 (dos 3) minst 3 månader sedan föregående dos.
Påfyllnadsdos 2 (dos 4) minst 4 månader sedan föregående dos.
Påfyllandsdos 3 (dos 5) minst 4 månader sedan föregående dos.

Med få undantag kommer det under höstens att genomföras vaccinationer på torsdagseftermiddagar och kvällar. All vaccination sker efter tidsbokning!

Alla tillgängliga tider för vaccination och bokning av dem finns digitalt via www.1177.se/Blekinge/bokavaccin.

Har du frågor om Covid 19 vaccination eller vill ha hjälp att boka tid för vaccination kan du ringa Region Blekinges kontaktcenter 0455- 731091 som från och med 5/9 har öppet måndag, tisdag och onsdag mellan klockan 09 och 12.

Helgfria måndagar och onsdagar mellan 16 och 18 kan du ringa Valjehälsans vaccinationstelefon på telefonnummer: 0456-329 59.

Z

Vårdnytt från Valjeviken

"Lyssna på Vårdnytt från Valjeviken Sölvesborgs närradio sänder dagligen kl 13.00 och 18.00 aktuellt radioprogram med nulägesrapport om covid-19 92.0 MHz, radiokanalen kan INTE hämtas upp från telefon eller applikation utan gammal hederlig radio med antenn gäller."

Det går också bra att lyssna på vår YouTube kanal.

Q

Observera

På grund av sekretess och patientsäkerhet besvarar Valjehälsan ingen epost. All extern kommunikation görs över telefon samt på "Valjehälsans app för Digital vård" eller genom "Mina Vårdkontakter".

Z

Öppettider

 
Måndag – fredag | 8.00 – 12.00, 12.45 – 17.00
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!
Valjehälsan erbjuder ett brett utbud av förebyggande hälso- och sjukvårdsinsatser, samlat under ett och samma tak. På Valjehälsan ska du få sjukvård och rehabilitering av högsta kvalitet och med bästa tillgänglighet. Vid besök på Valjehälsan ska du alltid få ett vänligt och professionellt bemötande som präglas av ömsesidigt förtroende och respekt.

Här samverkar olika kompetenser utifrån varje patients behov. Hos oss finns:

Valjehälsan

 • Distriktsläkare
 • Barnläkare
 • BVC sköterska
 • Distriktssköterskor
 • Undersköterskor
 • Arbetsterapeuter
 • Fysioterapeuter
 • Kurator

 
Vi kommer även att erbjuda specialistläkarvård inom t.ex.

 • Gastroenterologi
 • Neurologi
 • Reumatologi
 • Ortopedi

 
* Vi hjälper dig även med resevaccinationer och olika slags intyg.

* I anslutning till mottagningen finns simhall, sporthall och träningslokal.

* Vårt mål är att finnas till för dig i de situationer då du behöver vår kompetens.

Väljer du att lista dig på Valjehälsan så kommer du att erbjudas subventionerade priser på bl.a. seniorgymnastik, vattengymnastik och andra gruppaktiviteter.

Alla är välkomna till Valjehälsan!

Digital vård

Valjehälsan erbjuder digital vård alla vardagar mellan kl 08.00-17.00.

Med Valjehälsans app för digital vård har du möjlighet att få rådgivning via chatt med sjuksköterska. Efter behov kan kontakten leda vidare till läkarbedömning eller kontakt med kurator eller fysioterapeut.

* Starta ärende!

Z

Mina vårdkontakter

Med e-tjänsten Mina vårdkontakter kan du kontakta din mottagning dygnet runt och du får svar inom några dagar. Allt du behöver är ett personligt användarkonto.

* Logga in!

Q

Om Valjehälsan har stängt!

Ring 1177 Sjukvårdsrådgivningen om du eller någon anhörig blivit sjuk och behöver råd av en sjuksköterska. Öppet dygnet runt.

Ring alltid 112 vid akutfall!

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Dela med dig

Dela denna sidan med dina vänner!