Uppdaterad information med anledning av Corona

Sölvesborg 200804

 

För dig som ska studera eller är gäst på Valjeviken. Uppdaterad information, Covid -19.

Med anledning av Coronavirusets (Covid-19) spridning vill vi från Valjevikens ledningsgrupp påminna om de åtgärder vi har vidtagit för att hindra virusets spridning i vår verksamhet. Ett övergripande syfte har varit att i största möjliga mån skydda de patienter och studerande hos oss som har underliggande sjukdomar/diagnoser.

Valjeviken har tre ben att stå på. Det är folkhögskolan, vår neurologiska rehabilitering samt vår vårdcentral Valjehälsan.

Inför hösten kommer samtliga tre verksamheter att vara igång men med fortsatta hårda restriktioner och avgränsningar. Patienter som kommer till vårdcentralen med misstänkta symtom hanteras enligt de speciella medicinska föreskrifter som finns, med egen entré, i särskilda rum och med skyddsutrustning. Vårdcentralen i övrigt har en helt egen entré liksom BVC. Rehabpatienter hålls åtskilda från övriga gäster/kursdeltagare genom speciella gångstråk och aktivitetstider.

När det gäller folkhögskolan har vi under våren 2020 provat distansundervisning med blandat resultat. För några deltagare har det fungerat bra men många av de som studerar hos oss har problem med att hålla struktur och självdisciplin, kanske pga. neuropsykiatriska eller kognitiva nedsättningar, kanske pga. studieovana efter flera års uppehåll. Flera har fysiska eller intellektuella funktionsnedsättningar som gör att de behöver särskilt stöd. Slutligen sker också mycket av folkhögskolans bildning i mötet mellan människor, i delandet av erfarenheter samt i form av praktiska moment.

Distansundervisning endast i undantagsfall.
Med anledning av ovanstående går vi in en ny termin där endast personer i specifika riskgrupper, efter kommunikation med skolledning och Valjevikens medicinskt ansvarige, ges möjlighet till avskild undervisning på plats eller på distans. I övrigt kommer vi att erbjuda separata mattider (servering ej buffé) för olika grupper, separerade tider för aktiviteter/gemenskapsytor för olika gäster/målgrupper samt i största möjliga mån arbeta med social distansering mellan deltagare och grupper. Vi kommer naturligtvis att uppmärksamt följa nya instruktioner från folkhälsomyndigheten och smittskydd.

För er som planerar att komma på samverkanskurs/konferens har vi omfördelat utrymmen för mat/förplägnad och även här arbetar vi med social distansering och separerade gångstråk och aktivitetsytor så långt det är möjligt.

När det gäller boende har vi separerat de olika grupperna från varandra så långt det är möjligt. Särskild hänsyn har tagits till rehabiliteringsgäster, rekreationsgäster samt deltagare som tillhör riskgrupper.

Med vänlig hälsning

Ledningsgruppen:
Daniel Unnerbäck, stiftelsechef/rektor
Eric Sandström, bitr. rektor
Titti Mattsson, överläkare och medicinsk ansvarig

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739
Reception: 0456-334 730

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Dela med dig

Dela denna sidan med dina vänner!