Sölvesborg 220105

Information inför terminsstart.

Information till deltagare och anhöriga avseende terminsstart på folkhögskolan

God fortsättning på det nya året och välkomna tillbaka till ny termin!
Med anledning av att pandemin fortgår och även eskalerat igen vill vi från ledningsgruppen informera om vad som gäller vid terminsstart och vilka åtgärder vi har vidtagit. Åtgärder som påminner om de vi tidigare har haft.

Undervisningen kommer i första hand att bedrivas på plats. Vi kommer dock att försöka undvika stora samlingar och därför sker uppropet klassvis under ordinarie lektionstider på måndagen. gå till er vanliga lektion. Vi vill dock rikta ett särskilt kom ihåg till alla som har CSN om vikten att närvara vid uppropet för att ni ska få studiemedel även för första veckan.

För samtliga, deltagare och personal, gäller att man ska vara symtomfri när man kommer till skolan. Vi kommer inte att genomföra testning men hoppas att alla, som kan. tar sitt ansvar och låter vaccinera sig för att minska smittspridning. I övrigt gäller desinficering av varje arbetsbord inför och efter lektion. Handsprit kommer att finnas i anslutning till varje klassrum samt i matsal, reception och vid allmänna ytor. Vi kommer att tillhandahålla munskydd vilket är frivilligt att använda men som vi rekommenderar, framför allt i nära vård- eller elevarbete.

För deltagare som bor på internat är ni välkomna fr o m den 8 januari (lördag) eftermiddag. På så vis sprider vi ut ankomsten en del. Kommer du från ett sammanhang där du de senaste dagarna varit tillsammans med anhöriga/personer med konstaterad covid och du själv inte har haft covid de senaste 6 månaderna, stanna då hemma i karantän till du har testat dig och fått ett negativt provsvar. Kom ihåg att meddela någon av dina lärare. I övrigt gäller normal hänsyn med att hålla avstånd och undvika närkontakt.

Besöksförbud

Vi har besöksförbud i huvudbyggnaden med anledning av att vi där även har rehabilitering och vårdavdelning . Anhöriga som följer med som chaufförer och bärare får därför inte gå fritt i huvudbyggnaden utan kommer att slussas av vår assistans till deltagares rum där det är möjligt. Vänta vid entrén till någon ur vår personal kommer och hjälper till. Kaffe, smörgås och frukt kommer att finnas i kurslokal Kastanjen under lördag och söndag eftermiddag för er anhöriga som har åkt långt. Behöver någon av er anhöriga övernatta, boka då rum i Drottninggården, den byggnad som ligger närmast entrén. Bokning gör du enklast med att kontakta vår reception eller via e-post info@valjeviken.se.

Besöksförbudet gäller inte prova på deltagare eller samverkanskurser eftersom de är kursdeltagare och inte besökare.

För samtliga gäller att vi, till att börja med, kommer att försöka separera mattiderna så att vi inte blir onödigt många i matsal/restaurang samtidigt. Var vänlig att respektera personalens anvisningar, avspärrningar till rehabilitering och vård.

Ovanstående planering gäller tills vidare. Skulle regeringen, folkhälsomyndigheten eller regionens smittskydd komma med nya restriktioner kommer vi naturligtvis att följa dessa. Vår medicinskt ansvarige, Titti Mattsson, kommer tillsammans med ledningsgruppen i övrigt att följa utvecklingen noggrant och kan återkomma med kort varsel med nya instruktioner.

Med vänlig hälsning
För ledningsgruppen
Eric Sandström

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Dela med dig

Dela denna sidan med dina vänner!