Sölvesborg 210810

Information inför terminsstart.

 

Nytt läsår. Den 16 augusti startar folkhögskolan, och även om pandemin till vissa delar klingar av i takt med att allmänheten blir vaccinerade kommer vi att anpassa verksamheten till rådande pandemiläge. Detta innebär:
Inget gemensamt upprop. Upprop kommer att ske klassvis den 16 augusti. I entrén till byggnaden Drottninggården kommer lärare och mentorer att möta upp och lotsa deltagarna till respektive klassrum. Totalt är vi ca 160 deltagare på skolan. Detta kräver att vi tar hänsyn till varandra och även om vi ska lära känna varandra, tänk på att ni kommer från olika delar av Sverige och från olika smittomiljöer, så håll avstånd följ de riktlinjer som gäller.

Introduktionsvecka: Första veckan är för de flesta av er en introduktionsvecka med mycket information, upprättande av studieplaner tillsammans med lärare samt aktiviteter för att lära känna platsen.

CSN: För er som har sökt CSN är det extra viktigt att närvara vid uppropet för att ni ska få era pengar så snart som möjligt. Efter uppropet går det en fil från vår skoladministration till CSN och därefter går du som har sökt medel från CSN in på dina sidor och gör en studieförsäkran. Först därefter kan CSN betala ut studiemedel.

Internat: Ni som ska bo på internat. Ni ska alla ha fått information men ni är välkomna fr o m söndag eftermiddag den 15 augusti för att installera er. Det går inte att komma på lördagen eller på söndag förmiddag. Men det går bra att komma på måndagen. Rummen är möblerade och sängkläder samt mat för alla sju dagarna i veckan ingår. Tänk All Inclusive, ta med personliga tillhörigheter, ev. mediciner och medicinlistor, intyg på allergier/specialkost etc som kan ha betydelse för er studietid på Valjeviken. Meddela gärna er beräknade ankomsttid till vår assistans 0456-32954. När ni kommer, gå till entrén vid receptionen och vänta där tills kommer lärare eller assistenter vid entrén som möter upp. På kvällen den 15 augusti kl. 20.00 kommer undertecknad att ha ett internatmöte/välkomstmöte. Lokal Eken (aulan)

Välkommen!
Valjevikens ledningsgrupp
Daniel, Eric, Magnus och Titti

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Dela med dig

Dela denna sidan med dina vänner!