Fritid och miljö

Fritiden på Valjeviken
En aktiv fritid är en viktig del av tiden på Valjeviken vare sig man går på en kortare eller längre kurs eller är här som gäst i rehabilitering/rekreation.

Det finns flera tankar bakom synen på en aktiv fritid. Dels kan fritidsaktiviteter utgöra bra träningsmoment, intellektuellt – fysiskt – psykiskt, dels är det en viktig social verksamhet med många glada skratt där man knyter viktiga kontakter för framtiden. Men det finns också andra argument varför vi vill lyfta fram fritiden.

I fritidsaktiviteterna får du en chans att prova på nya saker och upptäcka att du kan mera än du tror. Fritidsaktiviteterna är inriktade på att visa på möjligheter i stället för hinder. Allt går inte, men nästan allt. På köpet får du möjlighet att hitta en sysselsättning som du kan ta med till hemorten och nya nätverk. Med den fina natur som Valjeviken kan bjuda på får du många fina upplevelser och avkoppling i en avstressande miljö.

Simhall

Vår tillgängliga simhall har en 25-metersbassäng som håller 27-28 grader, två träningsbassänger/rehabiliteringsbassänger som håller 33-34 grader samt bubbelpool med 36-gradigt vatten. Den ena av träningsbassängerna har dessutom höj- och sänkbar botten vilket gör det lätt att ta sig ut med duschstol och bli nedsänkt till lämpligt djup. I simhallen finns också ångbad och bastu samt olika redskap för träning. Naturligtvis har vi lift ner i vattnet och möjlighet att via sele transportera sig mellan träningsbassäng och 25-metersbassängen.

Träningslokaler

Vår ljusa och trevliga fysioterapiklokal är välutrustat och ses kontinuerligt över för att möta dina behov av träning. I behandlingssituation får du instruktion och stöd av fysioterapeut eller assistent men du har också tillgång till vårt gym intill simhallen för att på fritiden träna på egen hand eller med hjälp av din assistent.

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This