Aktiv rehabilitering i utomhusmiljö

Aktiv rehabilitering i utomhusmiljö, veckokurs måndag-fredag.
Lär dig mer om aktiv rehabilitering i utomhusmiljö. För dig med neurologiska diagnoser. Att genom föreläsningar och aktiviteter prova på och få utökad kunskap om nya inspirerande miljöer för rehabilitering och träning av funktioner.

Syfte: Att genom föreläsningar och aktiviteter prova på och få utökad kunskap om nya inspirerande miljöer för rehabilitering och träning av funktioner.

Kursen vänder sig till personer med neurologiska diagnoser. Trots utveckling av verksamma mediciner så är en av de viktigaste metoderna (i flertalet av dessa diagnoser), för att motverka en förlust av olika fysiska och kognitiva funktioner, regelbunden träning.

Kursen syftar till att använda naturens verktyg, som de flesta har tillgång till även i sin hemmiljö, för att visa på rehabiliteringsmöjligheter i natur och yttre miljö och där fysisk och inre balans får samverka till ett mer hälsosamt liv. Kursen vill också visa på hur friluftsliv och träning kan samverka och inspirera till ett delaktigt liv. Kursen ska ge kunskap om:

– hur man håller fysiska och kognitiva funktioner igång med rehabiliteringsövningar

– hur man hanterar struktur i vardagen vid kognitiva nedsättningar och hjärntrötthet

– vilka verktyg/anpassningar som finns tillgängliga för ett aktivt liv i naturlig miljö

– hur man uppnår balans och skapar lugn i livet när man inte orkar så mycket som man vill samt hur man bearbetar/kompenserar kroppsliga och mentala förluster.

Den långsiktiga nyttan är att inspirera till regelbunden träning och medvetna rehabinsatser för att hålla fysiska och kognitiva funktioner igång och därmed underlätta delaktighet i samhällsliv och arbetsliv.

Som en del i kursen ingår att löpande jobba med en handlingsplan för hur man som individ använder kunskaperna på hemmaplan och långsiktigt jobbar för ett delaktigt liv.

 

Programkoordinator: Sanna Dusak, sanna.dusak@valjeviken.se, 0456-16981.

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This