Korta kurser

Korta kurser består av fyra olika kategorier.
Kurser för din egen förkovran som du söker individuellt. De ligger under rubriken Sommarkurser eller prova på folkhögskola.
Samverkanskurser, kurser där vi samverkar med ideella föreningar, ofta funktionshinderorganisationer.
Det finns också möjlighet att ni som organisation, styrelse eller företag skapar en kortkurs/konferens där ni själva står för innehållet.

Kontakt

Programkoordinator: Sanna Dusak, sanna.dusak@valjeviken.se, 0456-16981.

Avbokningsregler för korta kurser

Sommarkurser. Bild på lärare och deltagare i en segelbåt i strålande sol.

Sommarkurser

Dessa kurser har Valjeviken utformat och är nästan alltid intressebaserade.

Prova på. Bild på deltagare sittandes i solskenet vid utepoolen.

Prova på

Du är välkommen, att under en dag eller en vecka, prova på både studier och internat. 

Samverkankurser. Bild på paraidrottare i en sittcykel.

Samverkanskurser

Kurser där vi samverkar med ideella föreningar, ofta funktionshinderorganisationer.

Konferens. Bild på Valjeviken huvudbyggnad, sett från havet.

Konferens

Organisationer, styrelse eller företag. Där ni själva står för innehållet.

Miljö, kost och logi.

Vad är viktigt för att en samverkanskurs ska bli bra?

Erfarenhet

Med erfarenhet från flera års anordnande av kurser vågar vi påstå att det finns gemensamma nämnare för en lyckad kurs. Kursens innehåll är naturligtvis det centrala men upplevelsen av miljö, mat, boende och fritid är också viktiga delar i ett helhetsintryck.

Miljö

Valjeviken ligger vackert alldeles intill havet och med bokskogen inpå knutarna. Vi har ljusa moderna lokaler med allt från stora samlingslokaler till mindre grupprum. Vår rehabanläggning med anslutande SPA ger inte bara möjligheter till en behaglig njutning efter kursdagen utan också till en aktiv fritid. Här finns en modern välutrustad idrottshall samt simhall med 25-metersbassäng, bubbelpool, rehabpooler, ångbastu mm. Vill man bara koppla av tillsammans finns det gott om sällskapsrum med en behaglig atmosfär. Vår lilla charmiga marina ger speciella möjligheter under sommarhalvåret till en tur på havet. Det intilliggande naturreservatet ger goda möjligheter till sköna promenader.

Logi

Boendet är i hotellstandard och hela anläggningen är tillgänglig för personer med rörelsehinder. Här finns 50 fräscha handikappanpassade rum, 26 av rummen är belägna i ”Drottninggården” och de övriga i huvudbyggnaden. Alla har dusch och toalett och kan lätt göras om till dubbelrum. Pentry finns i åtta av rummen. Wifi finns i byggnaden och accesspunkter är utplacerade i allmänna utrymmen men inte i boenderummen.

Kost

Maten kräver några egna ord. På Valjeviken serveras det välsmakande husmanskost. Här kommer inte halvfabrikaten in utan maten lagas från grunden i vårt eget kök vilket säkert är en anledning till alla superlativ vi får höra. Utöver frukost, lunch och middag kan man beställa olika vickningsrätter. Valjeviken har fullständiga rättigheter. Passa på att under måltiden njuta av den vackra utsikten över viken.

Sölvesborg

Låt oss utmana dig att göra något mer av din kurs. Genom vår folkhögskola kan vi tillhanda kompetens och kursinslag i flera olika ämnen, inte minst inom kulturområdet.
Vill man gå på bio, besöka en pub eller restaurant eller något annat, ligger Sölvesborgs centrum på gångavstånd.
Transporter: Till och från Sölvesborg går det tåg varje timme från både väst och öst. Från Resecentrum finns det regelbunden busstrafik till Valjeviken. Se vidare på Blekingetrafikens hemsida. Sölvesborgs taxi, telefon 0456-185 00, erbjuder också god service.

Pin It on Pinterest

Share This