Golf och Paragolf. Bild på paragolfare som gör utslag från driving range.

För många är golfen en källa för att hämta kraft, inspiration och glädje och man kan på ett objektivt och påtagligt sätt visa hur golfen hjälpt dem tillbaka till ett friskare och bättre liv. Längtar du att hitta din träning/sport och kunna utöva den tillsammans med anhörig eller kompisar? Då kanske golf/paragolf är sporten du söker.

Målgrupp

För dig som vill lära dig spela golf eller utveckla ditt golfspel eller få kunskap om hur du kan använda parasport/handigolf för att motverka hjärntrötthet/fatigue samt förluster av kroppsliga funktioner och förbättra koordination och koncentration.

Kursinnehåll

  • Golfteori och regelverk
  • Utslag/sving, Bollplacering
  • Puttning, chippning, pitch
  • Bunkerslag
  • Wedgar, bunch och backspinn
  • Handigolf som rehabilitering/träning
  • Att kompensera förlorade funktioner

Personal och material

Dina kursledare är golfpro, instruktörer. Även fritidsledare medverkar i kursprogrammet. Vi samarbetar även med Sölvesborgs golfklubb och tar oss dit med hjälp av Valjevikens bussar ”Golf är en lågintensiv idrott och därför bra i rehabiliteringssyfte. På ett lustfyllt sätt tränar du upp motorik, koordination och balans i ett socialt sammanhang.” – Sten Forsberg, förbundsläkare Svenska Golfförbundet.

Övriga aktiviteter

Utanför kurstid finns det gott om fritidsaktivieter som man kan delta i, i mån av plats. Valjeviken har sporthall, gym och simhall. Här finns även bassäng utomhus. Allt utan extra kostnad.

Den charmiga småstaden Sölvesborg bjuder på många fina rekreationsmiljöer och spännade arkitektur

Anmälan och kostnader

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Ansök senast: 2022-04-15

Kostnader: Kostnad kost och logi: 4800:- Kostnad material, banavgifter: 600 kr Kurslokaler/föreläsare ingår utan kostnad då detta täcks av folkhögskolans statsbidrag. Kostnader för eventuellt medföljande assistans tillkommer.

Kurstid: 30 maj 2022 – 2 jun 2022

Anmälan och information
Telnr: 0456-151 15 vxl. Du kan även maila dina frågor på info@valjeviken.se
Anmälan görs digitalt via formulär nedan.
Besök gärna vår hemsida www.valjeviken.se

Om Valjeviken

Valjeviken är en idéburen stiftelse med Neuro´s länsförbund som stiftare. Här möts inte bara erfarenheter och drömmar. I folkhögskolans kurser möts människor med och utan funktionsnedsättningar runt intressen, aktiviteter, friskvård och behov av kompetensutveckling. Hela anläggningen är tillgänglig för dig med rörelsehinder. Skolan har ett stort, trivsamt internat och är vackert belägen i västra Blekinge alldeles intill havet.

Länk till digital ansökan

Pin It on Pinterest

Dela med dig

Dela denna sidan med dina vänner!