Funktionsnedsättning i en föränderlig värld

- Hur möter vi det nya?

En spetskompetenskurs för dig som vill ha orientering inom funktionsnedsättning, ha den senaste omvärldskunskapen, bli uppdaterad, ta del av det nyaste av det nya.

Du har intresse i funktionsnedsättning, kanske yrkesverksam, förtroendevald, ledare, personlig assistent, anhörig eller så har du har egen funktionsnedsättning.

Ska man stå vid sidan och passivt lita på att andra vet bäst eller ska man ta kontroll över sitt liv så långt det går? Kort sagt, vem har bollen? I ditt liv? För din anhörig? I din verksamhet? Kursens innehåll består av att vi studerar dagsläget för en rad olika områden. Utöver det blickar vi även in i framtiden och ger dig kunskaper för att erövra bollen.

Exempel på områden där fördjupning sker är den nya IT-tekniken med artificiell intelligens och virtual reality. Vidare de senaste hjälpmedlen och tekniska lösningar kring elektrifiering, proteser, rullstolar, bilanpassning. Vi studerar det offentliga med vad som händer avseende stöd från myndigheter som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Socialstyrelsen, kommuner och regioner. Vad händer inom arbetsmarknaden, föreningsliv, fritid? Vi berör diagnoser samt bekantar oss med diagnosmanualen utifrån den senaste versionen DSM-5.

Språket som är i förändring, nya terminologier, funkiskonst, intressanta projektsatsningar och spännande kampanjer, poddar, radioprogram, barnböcker, film och serier och media.

Tillsammans kommer alla som deltar få bidra med egen kunskap och egna erfarenheter samt få i uppgifter att göra researcharbeten för att inhämta information till alla som deltar.

Kursen har en kurskoordinator, samtidigt är alla lärare för alla. Du kommer få möta många spännande gäster/föreläsare. En dynamisk och progressiv kurs för dig som vill vara uppdaterad, hänga med och bli riktigt inspirerad.

Kursen genomförs på distans, i samverkan med Funkibator.
Vi träffas dagligen via onlineverktyget Zoom.

Kursstart: 30 oktober
Kursavslut: 20 december
Sista ansökningsdatum: 25 oktober

FFV Kursens upplägg och vanliga frågor.pdf

För mer information kontakta:
pia.hammargren@funkibator.se eller eric.sandstrom@valjeviken.se

Länk till digital ansökan

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This