Samverkanskurser

Z

Gör något mer av din kurs!

 
I samverkanskurserna samverkar vi för det mesta med någon ideell organisation inom t.ex. funktionshinderrörelsen eller fackföreningsrörelsen.

En samverkanskurs måste ha tydliga kursinslag på minst fyra timmar per dag. Du kan använda dig av egna föreläsare eller anlita Valjevikens personal. Vare sig det handlar om arbetsrätt, kultur, diagnoser eller något annat ger det er kurs mervärde samtidigt som Valjeviken har möjlighet att söka statligt stöd för studietiden. Här finns också möjligheter till guidade turer under litterära och geografiska teman.

Är det så att era kursdeltagare har en funktionsnedsättning finns möjligheten för er att söka internatbidrag för kurstiden vilket gör att kostnaden blir lägre för kost och logi.

Du kan också beställa en hel kortkurs av oss där vi ordnar med hela programmet efter önskat tema.

Kontakta Valjevikens växel 0456-151 15 och framför dina önskemål så hjälper de dig vidare.

Tillsammans kan vi lyfta din kurs ytterligare.

Vad är viktigt för att en samverkanskurs ska bli bra?

Erfarenhet
Med erfarenhet från flera års anordnande av kurser vågar vi påstå att det finns gemensamma nämnare för en lyckad kurs. Kursens innehåll är naturligtvis det centrala men upplevelsen av miljö, mat, boende och fritid är också viktiga delar i ett helhetsintryck.

Miljö
Valjeviken ligger vackert alldeles intill havet och med bokskogen inpå knutarna. Vi har ljusa moderna lokaler med allt från stora samlingslokaler till mindre grupprum. Vår rehabanläggning med anslutande SPA ger inte bara möjligheter till en behaglig njutning efter kursdagen utan också till en aktiv fritid. Här finns en modern välutrustad idrottshall samt simhall med 25-metersbassäng, bubbelpool, rehabpooler, ångbastu mm. Vill man bara koppla av tillsammans finns det gott om sällskapsrum med en behaglig atmosfär. Vår lilla charmiga marina ger speciella möjligheter under sommarhalvåret till en tur på havet. Det intilliggande naturreservatet ger goda möjligheter till sköna promenader.

Logi
Boendet är i hotellstandard och hela anläggningen är tillgänglig för personer med rörelsehinder. Här finns 50 fräscha handikappanpassade rum, 26 av rummen är belägna i ”Drottninggården” och de övriga i huvudbyggnaden. Alla har dusch och toalett och kan lätt göras om till dubbelrum. Pentry finns i åtta av rummen. Wifi finns i byggnaden och accesspunkter är utplacerade i allmänna utrymmen men inte i boenderummen.

Kost
Maten kräver några egna ord. På Valjeviken serveras det välsmakande husmanskost. Här kommer inte halvfabrikaten in utan maten lagas från grunden i vårt eget kök vilket säkert är en anledning till alla superlativ vi får höra. Utöver frukost, lunch och middag kan man beställa olika vickningsrätter. Valjeviken har fullständiga rättigheter. Passa på att under måltiden njuta av den vackra utsikten över viken.

 

  • Låt oss utmana dig att göra något mer av din kurs. Genom vår folkhögskola kan vi tillhanda kompetens och kursinslag i flera olika ämnen, inte minst inom kulturområdet.
  • Vill man gå på bio, besöka en pub eller restaurant eller något annat, ligger Sölvesborgs centrum på gångavstånd.
  • Transporter: Till och från Sölvesborg går det tåg varje timme från både väst och öst. Från Resecentrum finns det regelbunden busstrafik till Valjeviken. Se vidare på Blekingetrafikens hemsida. Sölvesborgs taxi, telefon 0456-185 00, erbjuder också god service.
  • Kostnader.

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This