E-sport distanskurs

Länk till digital ansökan

Antalet platser på denna kursen är nu fullt.

E-sport är en av världens snabbast växande sporter, därför vill vi erbjuda en utbildning i e-sport på distans. Kursen är anpassad för dig som har en funktionsnedsättning men är öppen för alla. Välkommen till en kurs med massa gaming!

Du får under kursen möjlighet att förbättra dig som spelare individuellt och i lag. Som deltagare kommer du att välja spel och roller som du framförallt fokuserar på, men även spela ett flertal andra spel under kursens gång. I kursen ingår coaching, spelstrategier, fysisk och mental träning, näringslära, stresshantering, samarbete, kommunikation och en hel del annat. Kursen syftar också till ge dig en bredare inblick i digitala spel som både sport och kulturform, samt ge dig erfarenheter och kunskaper att använda både i och utanför e-sportsvärlden. 

Kommunikationen i kursen sker både på svenska och engelska, vilket kräver god språkförståelse. 

Eftersom kursen också är anpassad för dig med funktionsnedsättning ger kursen möjlighet till att utveckla dina personliga förutsättningar. Förutom utbildningsledare/projektledare finns både arbetsterapeut och logoped med för att göra spelet så jämställt som möjligt.

Kursen ges på två nivåer, en grundnivå för de som framförallt vill utvecklas som spelare och en avancerad för de som vill satsa på en karriär inom e-sport. Det finns inga krav på minsta uppnådda rank/level/tier/skill rating du ska ha för att få gå kursen.

Utöver distansstudier kommer kursdeltagarna bli inbjudna till fyra till sex kursträffar, varav två stycken är kombinerade med event. Vi ger också möjligheten att inom ramen för utbildningen delta i olika externa turneringar.

KURSPLAN

Kursen innehåller fem delkurser som alla fokuserar på olika aspekter av e-sport.

Delkurs 1: Introduktion till e-sport
Den första delkursen är en bredare introduktion. Här går vi igenom e-sportens grunder, från hälsa och utövande till kulturella och sociala aspekter, samt gör individuella studieplaner för resten av kursen.

Delkurs 2: Spelaren och laget
Den andra delkursen har fokus på samspelet mellan individ och grupp, närmare bestämt spelaren och laget. Här utvecklar vi samarbete, kommunikation och lär ut våra favoritspel till varandra!

Delkurs 3: E-sport och hälsa
Den tredje delkursen är en fördjupning i fysisk och psykisk hälsa. Vi lär oss bland annat om olika träningsformer, näringslära och stress.

Delkurs 4: Tävlingar och turneringar
Den fjärde delkursen tar med oss in på att tävla i e-sport. Vi lär oss om att spela i turneringar men även allt runt omkring; att bygga upp ett lag, att starta spelföreningar och arrangera event.

Delkurs 5: Fördjupning
Den femte delkursen ger utrymme att fördjupa sig i ett valt spel som spelare eller coach. Här fokuserar vi på att utvecklas som spelare och som de eventuella lag som startats upp. 

År 2
Kursen är ettårig men möjlighet finns till ett andra år. På det andra året tillkommer mer fördjupning inom valda spel, prova på olika yrkesroller inom e-sport och inte minst teambuilding. Vi utvecklar våra kunskaper inom e-sportsspelen men bygger även på med träning, idrottspsykologi och ledarskapsfärdigheter. Antagning till år två sker nästkommande vår.

OM KURSEN

Kursens längd: 40 veckor

Kursstart: 16 augusti 2021

Ansökan: Sista ansökningsdag 2021-04-15, sena anmälningar behandlas löpande i mån av plats.

ANTAGNINGSKRITERIER 

 • 18 år 
 • Personligt brev 
 • Intervju 
 • Spelat minst ett e-sportspel aktivt i minst ett år  
 • Svenska och engelska motsvarande grundskola  
 • Egen utrustning krävs för att kunna följa kursen: PC som kan köra de e-sportspel du vill utvecklas inom på minst normala inställningar, webbkamera, headset med mikrofon och stabil internetuppkoppling 

Anpassningar 

 • Undantag kan göras gällande spelerfarenhet för personer med funktionsnedsättning som inte haft möjlighet att spela pga avsaknad av tekniska anpassningar 
 • Undantag kan även göras för språklig nivå om du genom eget hjälpmedel eller personlig assistent kan tillgodogöra dig talad och skriven information på båda språken

Personligt brev

 • Berätta lite om dig själv utöver ditt spelande.

 • Berätta vilka spel du spelar och om ditt spelande. Beroende på vilket/vilka spel ska detta inkludera vilka roller du föredrar och dina mains. Ta även med vilken rank/skill rating/tier/level du har i nuläget, vilken som är din högsta uppnådda och vilken du uppskattar att du har, återigen beroende på spel. Ifall du har erfarenhet från att tävla i e-sport kan du även nämna det här.

 • Berätta också varför du söker kursen och vad du hoppas få ut av att gå den.

Allmänna och kursspecifika kostnader

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This