E-sport distanskurs

E-sport distanskurs. Bild på dataskärm med tre stycken dataspel igång samtidig.

Om kursen

E-sport är en av världens snabbast växande sporter, därför vill vi erbjuda en utbildning i e-sport på distans. Kursen är anpassad för dig som har en funktionsnedsättning men är öppen för alla. Välkommen till en kurs med massor av gaming!

Kursens syfte är att ge deltagare möjlighet att utvecklas som spelare individuellt och i lag samtidigt som du får en bredare inblick i digitala spel som både sport och spelkultur. Den är anpassad för dig med funktionsnedsättning men öppen för alla.

Som deltagare väljer du de spel och roller som du vill specialisera dig på under kursen, men vi kommer även att spela ett flertal olika spel gemensamt under kursens gång. I kursen ingår även fysisk och mental träning, stresshantering, psykologi, ledarskap och kommunikation. Efter kursen har du erfarenheter och kunskaper som du kan använda både i och utanför e-sportvärlden.

Spel

Kursen fokuserar på League of Legends, Overwatch, Apex Legends och Counter Strike Global Offensive. I ansökan skriver du tydligt vilket eller vilka av dessa spel du vill spela under kursen.
Det finns inga krav på minsta eller högsta rank du ska ha för att få gå kursen.

Om kursen

  • Kursens längd: 40 veckor
  • Kursstart: Augusti 2023
  • Ansökan: Sista ansökningsdag 15 april 2022, sena anmälningar behandlas löpande i mån av plats.

Kursplan

Kursen innehåller fem delkurser som alla fokuserar på olika aspekter av e-sport.

Delkurs 1: Introduktion till e-sport

Den första delkursen är en bredare introduktion till resten av kursen. Här går vi igenom e-sportens grunder, från hälsa till spelkultur och hur e-sportvärlden ser ut.

Delkurs 2: Spelaren och laget

Den andra delkursen har fokus på samspelet mellan individ och grupp, närmare bestämt spelaren och laget. Här utvecklar vi samarbete, kommunikation och lär ut våra favoritspel till varandra.

Delkurs 3: E-sport och hälsa

Den tredje delkursen är en fördjupning i fysisk och psykisk hälsa. Vi lär oss bland annat om olika träningsformer, stress och ett hälsosamt e-sportande.

Delkurs 4: Tävlingar och turneringar

Den fjärde delkursen tar med oss in på att tävla i e-sport. Vi lär oss om att spela i turneringar men även allt runt omkring; att bygga upp ett lag, starta spelföreningar och arrangera event.

Delkurs 5: Fördjupning

Den femte delkursen ger utrymme att fördjupa sig i ett valt spel som antingen spelare eller coach. Här fokuserar vi på att utvecklas som spelare och/eller som de eventuella lag som startats upp.

År 2

Kursen är ettårig men möjlighet finns till ett andra år. På det andra året tillkommer mer fördjupning inom valda spel, olika yrkesroller inom e-sport, ledarskap, träning och idrottspsykologi. Antagning till år två sker nästkommande vår.

Antagningskriterier

18 år
God språkförståelse i svenska och engelska, minst motsvarande Svenska 1 och Engelska 5
Spelar minst ett e-sportspel.
Egen utrustning som krävs för att kunna följa kursen: PC som klarar spelen på minst normala inställningar samt att skärmdela på Discord, webbkamera, headset med mikrofon, och stabil internetuppkoppling.

Distans med kursträffar

Kursen bedrivs på distans med fjärrundervisning. Du förväntas närvara på lektionerna som är schemalagda dagtid vardagar kl 9 – 12 och 13 – 15 samt närvara vid kursträffarna. Utöver detta kommer det bli självständigt arbete för att nå upp till de 30 timmar i veckan som motsvarar heltid. Observera att distansundervisning kräver mer eget ansvar av dig som deltagare.

Utöver distansstudier kommer du som deltagare bli inbjuden till fyra till sex kursträffar, varav två träffar planeras vara kombinerade med event. Vi ger också möjligheten att inom ramen för utbildningen delta i olika externa turneringar.

Anpassningar

  • Eftersom kursen är anpassad för dig med funktionsnedsättning kommer du ges möjlighet att utvecklas under dina personliga förutsättningar. Förutom lärare finns arbetsterapeut och logoped med för att göra spelet så jämställt som möjligt.
  • Personer med funktionsnedsättning som i nuläget inte har möjlighet att spela med pga avsaknad av tekniska anpassningar är välkomna att söka kursen. Skriv då detta tydligt i ansökan så återkommer vi i det fall vi kan hjälpa till med dessa anpassningar för att möjliggöra deltagande.
  • Undantag kan göras för kravet på språklig nivå om du genom eget hjälpmedel eller personlig assistent kan tillgodogöra dig talad och skriven information på båda språken. Skriv i sådana fall även detta tydligt i ansökan.

Ansökan

Du ansöker via den digitala ansökan här på hemsidan. Bifoga ett personligt brev enligt mallen nedan. De ansökningar som går vidare kommer att kallas till personlig intervju.

Personligt brev

  • Berätta vilket/vilka av följande spel du spelar och vill utvecklas inom: League of Legends, Overwatch, Apex Legends och Counter Strike Global Offensive.
  • Berätta mer om ditt spelande. Beroende på vilket/vilka spel ska detta inkludera vilka roller du föredrar och dina mains. Ta även med vilken rank/skill rating/tier/level du har i nuläget, vilken som är din högsta uppnådda och vilken du uppskattar att du har, återigen beroende på spel. Ifall du har erfarenhet från att tävla i e-sport kan du även nämna det här. Du kan också nämna andra spel som du spelar.
  • Berätta varför du söker kursen och vad du hoppas få ut av att gå den.
  • Berätta lite om dig själv utöver ditt spelande.

Allmänna och kursspecifika kostnader

Länk till digital ansökan

Ansökan HT-2023 är nu öppen.

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This