Allmän kurs - Profil musik/ hälsa

Länk till digital ansökan

Ansökan HT-2022 är nu öppen.

FÖR DIG MED ELLER UTAN FUNKTIONSNEDSÄTTNING 

Du som gillar att uppträda, sjunga och spela! Eller som vill satsa på att bli en bättre musiker. Här får du chansen att utveckla detta intresse samtidigt som du tar hjälp av musiken för att läsa svenska, engelska, samhällskunskap, historia, religion och geografi.   Vi läser på grundskolenivå upp till motsvarande åk 9. (för gymnasienivå läs nedan)

I musiken arbetar vi i nivåindelade ensembler med 5-10 personer, innehållande trummor, bas, piano/keyboard, gitarr, sång och du är välkommen att ta med egna instrument. Efter test kan du också få tillgång till individuell instrumentalundervisning.

Du kommer att få möjlighet att delta i konserter och olika projekt. Musikstilarna är främst pop och rock men du är själv med och styr låtval. Du får även möjlighet att med din ensemble spela in musik i Valjevikens egen studio.   

Viktigt för att du ska få maximal utveckling är att du avsätter tid för att öva på ditt instrument. Vi ser gärna att ni övar på fritiden i ensemble eller i egenbildade band.  

Vill du läsa fler ämnen motsvarande grundskolenivå eller gymnasienivå, har du möjlighet att komplettera med dessa ämnen enligt individuell studieplan.  I din individuella studieplan har du även möjlighet att lägga till ämnen som handlar om kost och hälsa samt om boende- och konsumetnkunskap.  För dig med funktionsnedsättning kan dessa anpassade lektioner stötta dig i dina förberedelser för ett självständigt liv.  

KURSENS LÄNGD – 1-2 år med möjlighet till förlängning. ­
KURSSTART – 18 Augusti 2022. Därefter i mån av plats. ­
ANSÖKAN – 15 april.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Behörighet motsvarande grundskola i svenska, engelska, Samhällskunskap, SO samt matematik. Målen för musiken sätts individuellt. Komplettering/samläsning kan göras på övriga ämnen i allmänna kurser.

Om du undrar över studiemiljö, studiernas upplägg, vill prata med någon lärare, bitr. rektor eller kurator är du välkommen att komma på ett par timmars studiebesök. Hör av dig till vår växel 0456-151 15 för att boka tid.

ANTAGNINGSKRITERIER

  • För antagning för allmän kurs musik och hälsa kommer det behövas göras en demonstration av nuvarande färdigheter.


KOSTNADER

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This