Allmän kurs - Profil idrott/ hälsa

FÖR DIG MED FUNKTIONSNEDSÄTTNING

Här finns möjlighet att läsa på grundskole- eller gymnasienivå samtidigt som du får utveckla dig och dina kunskaper inom idrott och hälsa.

Du kan välja två inriktningar på idrotten:

  • en där du bör ha idrott som ditt stora intresse och vilja lära dig mer om olika idrotter.
  • en inriktning som vänder sig till dig som redan är aktiv idrottare med dokumenterad erfarenhet/meriter.

Oavsett vilken inriktning du söker kan du på denna kurs kombinera ditt intresse eller din satsning med att läsa in vissa kärnämnen/gymnasiegemensamma kurser eller allmänna ämnen. Se allmän kurs behörighet.

För dig som redan har din behörighet finns en särskild kurs med där du på heltid kan utveckla dig inom idrottsämnen eller göra en satsning inom just din idrott. För information om denna kurs, se annan rubrik. Det är också tillsammans med deltagare på denna särskilda kurs som du utvecklar dina idrottskunskaper.

Valjeviken har mycket goda träningsmöjligheter med modern idrottshall, simhall med mängder av faciliteter, lokaler för styrketräning och sjukgymnastik samt närhet till ridklubb och golfbana. Här finns hög kompetens inom pedagogik och behandling.

KURSENS LÄNGD – 1-3 år.
KURSSTART – 18 Augusti 2022. Därefter i mån av plats.
ANSÖKAN – 15 april.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Deltagaren studerar med individuell kursplan och studietakt. Kunskaper inom engelska, svenska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religionskunskap ska ge dig som deltagare ökade möjligheter till delaktighet i samhället eller behörighet för studier på gymnasienivå/högskola. Ökad självkänsla, utvecklande av kreativa förmågor samt växande tillsammans med andra är också viktiga resultat av kursen. Genom idrottsinriktningen ska du kunna få kunskap om och insikt i vilken idrott och träning som passar dig bäst. Här får du också god kännedom om vad som krävs mental och fysiskt för att kunna prestera goda resultat och vårda sin hälsa.

 

Kursens längd – 1-3 år. | Kursstart – Augusti, därefter löpande i mån av plats. | Ansökan – 31 maj.

 

Om du undrar över studiemiljö, studiernas upplägg, vill prata med någon lärare, bitr. rektor eller kurator är du välkommen att komma på ett par timmars studiebesök. Hör av dig till vår växel 0456-151 15 för att boka tid.

ANTAGNINGSKRITERIER

  • Antagningskriterier för kurser med idrottsprofil är att du är intresserad av idrott/hälsa samt vill utveckla dina kunskaper på området. Meriterande är om du också är aktiv utövare av någon idrott.

KOSTNADER

Länk till digital ansökan

Ansökan HT-2022 är nu öppen.

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This