Allmän kurs med inriktning idrott/hälsa/ledarskap

Allmän kurs idrott/hälsa/ledarskap. Bild på händer som håller i en handboll.

Här finns möjlighet att läsa behörighet på grundskole- eller gymnasienivå samtidigt som du får utveckla dig och dina kunskaper inom idrott och hälsa.

Du kan välja två profiler och ett tillval på idrotten:

  • En profil med bredd för dig som har ett intresse av idrott men inte hittat till din sport eller vill prova-på fler. Du vill också få hjälp och stöd med att utveckla din fysiska hälsa och få mer vetskap och kost och egenträning.
    Målet ska vara att under kursen hitta till sin idrott och hitta till en förening/sport som finns i närheten av din hemort
  • En profil med mer specialisering för dig som vill satsa på idrott och få till en maximal personlig utveckling och se hur långt det bär.
  • En möjlighet att välja parahandboll som tillval. Detta innebär en egen träningsgrupp som under ledning av instruktörer från Svenska Handbollsförbundet ger dig möjlighet att utveckla dina kunskaper inom parahandboll – gående eller i rullstol, vid tre tillfällen i veckan. Handbollsaktiviteterna som finns med i utbildningen är enligt Svenska Handbollförbundets tävlingsklasser för gåendeklassen och rullstolshandbollen. Detta drivs som ett projekt och du kan läsa mer på Svenska Handbollsförbundets hemsida https://www.svenskhandboll.se/Parahandboll. Förutom dessa tillfällen följer du kursplanen nedan. 

Oavsett vilken inriktning du söker kan du på denna kurs kombinera ditt intresse eller din satsning med att läsa in vissa kärnämnen/gymnasiegemensamma kurser eller allmänna ämnen. Se allmän kurs behörighet.

För dig som redan har din behörighet finns en särskild kurs med där du på heltid kan utveckla dig inom idrottsämnen eller göra en satsning inom just din idrott. För information om denna kurs, se kurs Idrott/hälsa/ledarskap. Det är också tillsammans med deltagare på denna särskilda kurs som du utvecklar dina idrottskunskaper.

Valjeviken har mycket goda träningsmöjligheter med modern idrottshall, simhall med mängder av faciliteter, lokaler för styrketräning och sjukgymnastik samt närhet till ridklubb och golfbana. Här finns hög kompetens inom pedagogik och behandling.

KURSENS LÄNGD – 1-3 år.
KURSSTART – 18 Augusti 2022. Därefter i mån av plats.
ANSÖKAN – 15 april.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Deltagaren studerar med individuell kursplan och studietakt. Kunskaper inom engelska, svenska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religionskunskap ska ge dig som deltagare ökade möjligheter till delaktighet i samhället eller behörighet för studier på gymnasienivå/högskola. Ökad självkänsla, utvecklande av kreativa förmågor samt växande tillsammans med andra är också viktiga resultat av kursen. Genom idrottsinriktningen ska du kunna få kunskap om och insikt i vilken idrott och träning som passar dig bäst. Här får du också god kännedom om vad som krävs mental och fysiskt för att kunna prestera goda resultat och vårda sin hälsa.

Antagningskriterier

Se Allmän kurs respektive kurs Idrott/hälsa/ledarskap

 

Länk till digital ansökan

Ansökan HT-2022 är nu öppen.

Länk till digital ansökan

Ansökan HT-2022 är nu öppen.

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This