Blekinges natur, miljö och historia. Bild på hav som slår mot klippor.

Blekinge är för många känt som Sveriges trädgård. Och visst är det ofantligt vacker på många ställen. Men här finns inte bara grönska och Sveriges sydligaste skärgård, här finns också kultur, historia och livsberättelser.

I denna kurs får du bekanta dig med allt detta, ta del av historiska platser och besöka Karlskrona, Karlshamn, Jämshög, Listelandet och andra pärlor.

Målgrupp

Du som är intresserad av geografi, historia och kultur och se platserna du lär dig om.

Kursinnehåll

Föreläsningar om de platser som ska besökas Utflykter med handikappanpassad buss. Trefaldighetskyrkan, marinmuseum och Rosenbom i örlogsstaden karlskrona. Ronneby Brunnspark. Utvandrarmonumentet och arkitektur av Gunnar Asplund i Karlshamn. Laxens hus och Eriksbergs viltpark. Jämshög som litterär vagga med Harry Martinsson, Sven-Edvin Salje som frontfigurer. Sölvesborg med Sweden Rock, en av Europas längsta gång och cykelbroar samt Listerlandet och Hanö. Skärgårdsturer till rofyllda öar.

Personal och material

Kunniga guider och föreläsare lotsar dig igenom dessa platser. Alla utflykter ingår i priset.

Övriga aktiviteter

Utanför kurstid finns det gott om fritidsaktivieter som man kan delta i, i mån av plats. Valjeviken har sporthall, gym och simhall. Här finns även bassäng utomhus. Allt utan extra kostnad.

Den charmiga småstaden Sölvesborg bjuder på många fina rekreationsmiljöer och spännade arkitektur.

Anmälan och kostnader

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Ansök senast: 15 apr 2022

Kostnader
Kost och logi: 4800 kr. Kostnad för material, utflykter, inträden: 1100 kr. Kurslokaler/föreläsare ingår utan kostnad då detta täcks av folkhögskolans statsbidrag. Kostnader för eventuellt medföljande assistans tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Kurstid: 18 jul 2022 – 22 jul 2022

Anmälan och information
Telnr: 0456-151 15 vxl.
Du kan även maila dina frågor på: info@valjeviken.se
Anmälan görs digitalt via formulär.

Med reservation för avvikelser avseende program och personal.

Om Valjeviken

Valjeviken är en idéburen stiftelse med Neuro´s länsförbund som stiftare. Här möts inte bara erfarenheter och drömmar. I folkhögskolans kurser möts människor med och utan funktionsnedsättningar runt intressen, aktiviteter, friskvård och behov av kompetensutveckling. Hela anläggningen är tillgänglig för dig med rörelsehinder. Skolan har ett stort, trivsamt internat och är vackert belägen i västra Blekinge alldeles intill havet.

Länk till digital ansökan

Pin It on Pinterest

Dela med dig

Dela denna sidan med dina vänner!