Uppdragsutbildning

STUDIEMOTIVERANDE FOLKHÖGSKOLEKURS
Är du arbetssökande och saknar fullständiga betyg från grund- eller gymnasieskolan? Då kan Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF-kurs) vara något för dig!
På en Studiemotiverande folkhögskolekurs får du prova på hur det kan vara att studera som vuxen. Kursens upplägg varierar beroende på skolans inriktning och deltagarnas önskemål. Det är Arbetsförmedlingen som står bakom satsningen och det är också genom dem man kan få en plats på kursen. Valjeviken erbjuder en inriktning mot vård- och omsorg.

SYFTE
Att underlätta och motivera dig att slutföra dina studier och öka dina chanser till jobb. Om du efter avslutad SMF-kurs vill fortsätta på folkhögskola finns det t.ex. Allmän kurs som motsvarar grund- eller gymnasieskolans studienivå.
Att du ska få veta mer om vad det innebär att jobba inom vård- och omsorg samt att du får förkunskaper som gör dig bättre förberedd för en utbildning till undersköterska.

EKONOMI
Arbetsförmedlingen anvisar till insatsen och bekostar aktivitetsstöd eller utvecklingsersättning under utbildningstiden. Utbildningen är därmed kostnadsfri för deltagaren. Folkhögskolan kan ersätta deltagarens reskostnad med max 2 000 kr för genomförd kurstid. Kostnader för måltider betalas av deltagaren.

KURSINNEHÅLL
Du får möjlighet att prova på olika ämnen, förbättra din studieteknik och lägga en plan inför framtiden. På folkhögskolan är gruppen viktig och det finns tid för samtal och erfarenhetsutbyte. I kursen får du läsa ämnen som svenska, engelska, samhällskunskap men en del kommer att utgå från ett vård- och omsorgsperspektiv. Friskvård, kost och hälsa är andra ämnen som ingår. Efter kursen får du ett intyg.

LÄNGD?
12 veckor, heltid. 20 x 60 eller 30 x 40 minuters organiserad studietid per vecka. Övrig tid används för enskilda studier eller studier i grupp.

HUR GÖR JAG?
Du som saknar fullständiga betyg från grund- eller gymnasieskolan och är:
arbetssökande och mellan 16 och 24 år
arbetssökande inom jobb och utvecklingsgarantin och fyllt 25 år
kan genom din förmedlare ansöka om en plats på kursen.

Valjeviken

Herrgårdsvägen 97
Box 94
294 22 Sölvesborg
Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Pin It on Pinterest

Dela med dig