Folkhögskola

Valjeviken, som är både folkhögskola, rehabiliterings-, kurscenter samt sport- och friskvårdsanläggning ger dig möjligheter till specifika kunskaper inom flera olika intresseområden. Valjeviken betraktas ofta som funktionshinderrörelsens skola men här finns kursdeltagare både med och utan funktionsnedsättningar. För dig som har en funktionsnedsättning erbjuder skolan service och assistans där dina individuella behov kan tillgodoses och hela anläggningen är tillgänglig för dig med rörelsehinder. Skolan har ett stort, modernt internat och är vackert belägen i västra Blekinge alldeles intill havet.

De långa kurserna drivs inom områdena omvårdnad, friskvård, idrott, hälsa, musik och naturligtvis det som är folkhögskolans signum, Allmän kurs där du kan läsa in och komplettera behörigheter.

Vid sidan om själva kursdelarna har du, utifrån dina behov, tillgång till de insatser och kompetenser som finns inom Valjevikens rehabilitering.

Skolan anordnar också 2-3 veckors diagnoskurser för dig med MS, Parkinson, Muskeldystrofier, CP, ALS, Stroke, ärftlig Ataxi. Vi har också ett brett utbud av temakurser med rubriker som Ung rehab, för dig under 40, Hjärntrötthet och kognitiva nedsättningar m. fl.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning.
Hela anläggningen är tillgänglig för den med rörelsehinder. Nästan alla internatrum är dessutom extra anpassade för att man ska kunna hantera hjälpmedel av olika slag. Valjeviken är tillgänglighetsinventerat.

Sagt om folkhögskolan
”Jag sökte till Valjeviken för att jag hade möjlighet att kombinera studier med träning. Mitt stora intresse är hästar och möjlighet fanns att ta med mig min egen häst och utveckla min ridning. Detta gjordes möjligt genom det nära samarbetet som finns mellan Valjeviken och Sölvesborgs Ridklubb.

Även all annan träning med fysioterapeuter och arbetsterapeuter bidrog till att jag började skolan. Att ha lektioner halva dagen, egna studier och träning den andra halvan fungerade bra. Jag saknade till och med Valjeviken på loven. Under mina två år på skolan lärde jag känna många nya människor. Studierna gjorde det också möjligt för mig att läsa vidare. Miljön och vännerna gjorde att man verkligen trivdes.”

Susanna Åkesson

Valjehälsan

Tidsbokning: 0456-329 60
Reception: 0456-329 63
Mer information, tidsbokning eller rådgivning. Klicka här!

Mjällbyhälsan

Besöksadress:
Västra Mjällbyvägen 33
294 71 Sölvesborg

Tidsbokning: 0456-334 739

Valjeviken

Postadress:
Box 94
294 22 Sölvesborg

Besöksadress:
Herrgårdsvägen 97
294 37 Sölvesborg

Telefon: 0456-151 15
E-post: info@valjeviken.se
Bankgiro: 5413-1073
Org. nr: 836200-8628
Vägbeskrivning – Karta

Följ oss

Följ oss på Valjeviken

Följ oss på Valjehälsan

Följ oss på Fysioterapin

Följ oss på Mättinge

Pin It on Pinterest

Share This